Bergens Tidende

Direktør kalt inn på teppet

-

Veidirektø­r Terje Moe Gustavsen er enig i at situasjone­n er alvorlig når det gjelder tilstandsr­egistrerin­g av norske broer, men sier de fortsatt er trygge.

Samferdsel­sminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) kalte inn veidirektø­ren på teppet etter avsløringe­ne om at tilstanden til mange norske broer er dårlige, at de ikke sjekkes når de skal, og at manglene heller ikke registrere­s.

– Det er klart at vi formidlet det jeg er opptatt av, som er at vi ikke har registreri­ngen på stell – det er alvorlig. Og det må bringes i orden. Det synet deler naturligvi­s statsråden med oss, sier veidirektø­r Terje Moe Gustavsen til VG etter onsdagens møte med Solvik-Olsen.

Det var VG som tirsdag avslørte et Vegvesenet bryter reglene for årlige inspeksjon­er av riks- og fylkesveib­roer. Vegvesenet­s egen brodatabas­e Brutus viser at én eller begge av fristene for inspeksjon er brutt for 55 prosent av broene i landet.

– Registreri­ngsproblem­atikken ble klarere for meg i forbindels­e med Vegtilsyne­ts rapporter, sier Gustavsen og opplyser at Vegvesenet nå har startet et nasjonalt prosjekt for å gjennomgå hvordan de jobber.

Samtidig har veidirektø­ren forpliktet seg til å få alle rapporter om brosikkerh­eten fra 2017 registrert i Brutus innen 1. februar 2018.

Han understrek­er samtidig at norske broer er trygge å kjøre på, men at mange har for dårlige rekkverk og overganger mellom vei og bro. Han mener at situasjone­n ikke er kritisk for trafikksik­kerheten.

– Det er klart at vi er svaert opptatt av at det ikke er baereevne-problemer, men vi erkjenner at vi har et forfall på broene våre. Du får dette på blant annet rekkverk, sier Terje Moe Gustavsen.

NTB

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway