Bergens Tidende

Bergenser på vei til proffevent­yr i Italia

- KIM BØYUM kim.boyum@bt.no

Ingrid Spords (23) lynkarrier­e tar nye steg. Nå kan hun snart vaere utenlandsp­roff.

Bergens Tidende er kjent med at Spord fra Fyllingsda­len er svaert naer en overgang til italienske Fiorentina. Spords kontrakt med LSK går ut etter denne sesongen, og hun skal vaere enig med klubben fra Firenze om å fortsette karrieren der. Nå gjenstår kun en medisinsk test før midtbanesp­illeren presentere­s som Fiorentina-spiller.

– Dette har jeg ingen kommentar til på nåvaerende tidspunkt. Jeg er i Manchester for å spille Champions League, og konsentrer­er meg bare om kampen, sier Spord.

23-åringen har gjort lynkarrier­e etter at hun forlot Sandviken til fordel for LSK i fjor sommer. Hun har fått med seg to seriegull og ett cupgull, og etablerte seg også på landslaget i forkant av EM. Spord startet for Norge senest i VM-kvalifiser­ingskampen mot Nederland i slutten av oktober, men var ikke i troppen landslagss­jef Martin Sjögren forrige uke tok ut til årets siste samling og treningska­mp mot Canada.

I et intervju med BT nylig var Spord tydelig på at hun ønsket å prøve seg i utlandet.

– Utviklinge­n av kvinnefotb­allen her hjemme går utrolig tregt. Sånn som mange satser ute i Europa, er det beste å vaere der det skjer. Mange steder kan du leve som helprofesj­onell og fokusere hundre prosent på fotball. Det er en stor fordel, sa Spord.

LSK møter Manchester City i mesterliga­ens åttedelsfi­nale torsdag, men har et naermest umulig utgangspun­kt. City vant

5–0 i det første møtet. Også Fiorentina har bare aeren igjen å spille for i den gjeveste klubbturne­ringen. Italienern­e gikk på en 0–4-smell hjemme mot Wolfsburg forrige uke, og er avhengig av et fotballmir­akel i den tyske bilbyen onsdag kveld.

Fiorentina vant kvinnenes Serie A forrige sesong. Nå ligger de lilla på femteplass etter fem kamper, mens Juventus leder ligaen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway