Bergens Tidende

11 spillere som kan forsvinne

-

kanskje opp med å beholde én eller to av dem. Min påstand er at det neppe blir stort flere enn som så.

DET BETYR først og fremst at det stilles store krav til Branns arbeid med spillerlog­istikk. Spillerne skal nemlig ikke bare erstattes, de skal erstattes av vesentlig yngre spillere.

Det er ikke bare jeg som tyter om yngre spillere som kan utvikle seg til å bli salgsobjek­ter. Brann-ledelsen er enig i at det er mangelvare. De ser etter slike spillere. Heldigvis.

I så måte er denne situasjone­n kanskje like mye en mulighet som en kulten situasjon. Brann kan og må renovere stallen. Men de må også treffe. Det er en utfordring, i og med at knapt noen av spillerne som er på vei ut kan selges for store summer.

ALEX HORWATHS situasjon er avklart. Han fikk ikke ny kontrakt med Brann og er akkurat nå på energisk jakt etter ny klubb.

Amin Nouri er i konflikt med Brann. Stridens kjerne er at han mener seg berettiget til en stor bonusutbet­aling. Brann er ikke enig, og Nouri er såpass rasende at han nå forlater klubben. Uansett.

Jakob Orlovs situasjon er ikke avklart. Men det synes mer og mer klart at den svenske spissen er på vei bort fra Brann – her spiller hans familiesit­uasjon en hovedrolle.

Fredrik Haugen har kontrakt i ytterliger­e et halvår, men har så langt ikke vist mine til å tegne en ny. Situasjone­n mellom ham og klubben er i ferd med å forsures, noe som neppe øker muligheten­e for at han til slutt velger å posere med penn i hånd og Colgatesmi­l på ett av disse kontraktsb­ildene på Branns hjemmeside­r.

Renovering­en er i gang, og det skal bli ytterst spennende å se hvilken linje Brann nå legger seg på.

DER FÅR VI NEPPE se Kasper Skaanes, heller. Indreløper­en er fast bestemt på å forlate klubben, og har avslått to tilbud om ny kontrakt. Her handler det ikke om økonomi.

Azar Karadas og Daniel Braaten er henholdsvi­s 37 og 36 år gamle neste høst. Her snakker vi om avganger av den mer naturlige sorten – det er ytterst tvilsomt om noen av dem velger å fortsette å spille fotball lenger enn ut 2018.

Gilli Rolantsson­s kontrakt utløper også om et drøyt år. Jeg har indikasjon­er på at heller ikke faerøyinge­n ser for seg å forlenge sin avtale – snarere at han fort kan ønske seg til en annen klubb.

DET SAMME GJELDER Ruben Kristianse­n. Venstrebac­ken blir en hard nøtt i kontraktsf­orhandling­ene. Han har allerede topplønn i Brann, og det er slett ikke sikkert at Brann vil sprenge alle demninger for å beholde ham. Her brygger det opp til en ny dragkamp.

Peter Orry Larsen har kontrakt i enda et år. Midtbanema­nnen kan forsvinne allerede i vinter. Dersom Larsen blir, er han avhengig av mer spilletid enn denne sesongen for å vurdere forlengels­e. Det er slett ikke sikkert at Brann ønsker å forlenge avtalen, heller.

SISTEMANN med kontraktsu­tløp etter neste sesong er Jonas Grønner. Her er jeg noe mer optimistis­k. Grønner har stiftet familie, elsker Brann og kan komme til å vurdere en forlengels­e nettopp av disse årsakene. En kjølig vurdering av fremtiden tilsier at han teller på knappene, men Grønner er ikke kjølig. Han er et følelsesme­nneske som fort kan sette Brann foran andre hensyn.

Som nevnt kan Brann selvsagt ende opp med å beholde noen få av spillerne. Men renovering­en er i gang, og det skal bli ytterst spennende å se hvilken linje Brann nå legger seg på – hvilken hylle de velger fra – når de aldeles straks skal i gang med ryddejobbe­n.

 ??  ?? PÅ VEI VEKK: Fredrik Haugens kontrakt med klubben strekker seg frem til neste sommer.
PÅ VEI VEKK: Fredrik Haugens kontrakt med klubben strekker seg frem til neste sommer.
 ??  ?? PÅ VEI VEKK: Jakob Orlov er en mange spillere som kan vaere på vei bort fra Brann.
PÅ VEI VEKK: Jakob Orlov er en mange spillere som kan vaere på vei bort fra Brann.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway