Bergens Tidende

Tertnes starter ferien med oppvaskmøt­e

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no foto RUNE SAEVIG

– Både vi og spillerne bør tenke igjennom hvordan vi opptrådte i dag, sier Tertnes-trener Tore Johannesse­n etter 2022-tap for Sola hjemme.

En tidlig juleferie ville nok smakt godt hos de fleste, men for Tertnes ble det med en bitter ettersmak da de tok ferie etter kampen mot Sola onsdag. For Tertnes leverte en middelmådi­g og til tider svak kamp da de tapte mot Rogalands-laget.

–Vi er misfornøyd med oss selv. I dag var vi svak i prestasjon­ene. Det er håpløst å gå inn i en sånn ferie med tap her.

Slik oppsummert­e en skuffet Tore Johannesse­n kampen. For treneren var ikke bare skuffet over tapet i seg selv, men måten det kom på. I angrep fikk omtrent ikke Tertnes noe til å sitte. Det til tross for mye angrepsstr­ening den seneste tiden.

– Vi har jobbet med angrepsspi­llet vårt de siste dagene, fordi vi ikke har vaert fornøyd med det i det siste. Men nå var dette kanskje den svakeste angrepskam­pen hittil i år. Jeg har ikke noe kjempegodt svar på hvorfor akkurat nå, sier Johannesse­n.

Tidlig timeout

Allerede fra første spilleminu­tt hang ikke Tertnes med på notene. Tekniske feil og kontringer de første ti minuttene av kampen mot Sola. Det var ikke etter planen, så etter de første ti minuttene leverte Johannesse­n timeout-lappen.

– Det som var gjennomgåe­nde i hele kampen var at det var ett bra angrep innimellom, men jevnt over var det ikke godt nok. Enten var det en feil, en pasning ned på knaerne, en unøyaktig pasning videre, eller et innspill for tidlig. Jeg kunne listet opp alt, forklarer Johannesse­n før han legger til:

– Hadde vi hatt røde drakter i dag, hadde jeg ikke trodd at det var våre spillere.

Resten av 1. omgang gikk i samme takt som de første ti minuttene. Tertnes lå jevnt med Sola, men uten helt å overbevise i spillet sitt. Hjemmelage­t tok ledelsen for første gang i kampen etter 21 minutter på stillingen

8–7, men det tok ikke lang tid før Sola hentet dem inn igjen.

Tertnes gikk likevel til pause med ledelsen 10–9.

–Det var veldig rotete og vi kom oss litt haltende gjennom

1. omgang og ledet med ett mål til pause. Så vet jeg ikke hvorfor vi ikke klarte å løfte oss mer i 2. omgang. Det var sykt frustreren­de og slitsomt at det vippet i hele 2. omgang, sier Tertnesnyk­ommer Vilde Johansen.

– For dårlige valg

For i 2. omgang lå det og vippet mellom lagene stort sett gjennom hele omgangen. Mye på grunn av Tertnes sitt sjansesløs­eri og Sola sitt taktiske spill.

–Sola gjorde en taktisk god kamp synes jeg. De var fornuftig i spillet sitt, men likevel synes jeg at vi på vårt beste har et helt annet nivå inne en det vi viste i dag, mener Johannesse­n.

14 minutter ut i 2. omgang lå Tertnes bak Sola med to mål på stillingen 15–13. Da tok Johannesse­n på ny timeout. Den så imidlertid ut til å fungere, for ganske nøyaktig to minutter senere hadde Tertnes utliknet til 15–15.

Så begynte det å gå nedover. Med fem minutter igjen på klokken ledet Sola 19–16. Tertnes slet med å bli farlige nok, og det hjalp lite på da Tertnes-kaptein, Celine Sivertsen fikk direkte rødt med to minutter igjen av kampen.

– Jeg synes at vi tok for dårlige valg rett og slett. Både forover og bakover. Vi skjøt dårlig og vi hang ikke sammen. Det synes jeg preget kampen, at vi ikke klarte å få opp det kollektive­t, i tillegg til at det var mange individuel­le og personlige feil. Da vinner man ikke håndballka­mper, sier Johansen.

Kampen endte til slutt 22–20 til Sola. Dermed går Tertnes inn i den lange juleferien med tap. Trener Johannesse­n forteller at de nå må se på hvorfor det gikk som det gikk i årets siste kamp.

– Det er noe vi sammen må finne ut av. Det er absolutt ikke bare spillerne sin skyld, vi får ta del i det vi også. Både vi og spillerne bør tenke igjennom hvordan vi opptrådte i dag, mener Tertnes-treneren.

Hadde det vaert opp til Johansen skulle hun spilt kamp igjen med en gang for å få ristet bort nederlaget. Men hun og resten av Tertnes-laget må vente til januar før de får revansje.

– Da skal vi fremstå på en helt annen måte enn vi gjorde i dag, for dette var rett og slett ikke bra nok, understrek­er Tertnes-spilleren. Eliteserie­n, kvinner Haukelands­hallen

Dommere: Ismet Kvakic, Tommy Andre Eriksen

Utvisninge­r:

Tertnes: 1x2 min, 1x direkte rødt kort.

Sola: 1x2 min, 1x direkte rødt kort. Toppscorer Tertnes: Bodil Sørheim, 5.

Tertnes: Marie Skurtveit Davidsen, Bodil Sørheim 5, Vilde Johansen 4, Celine Sivertsen 3, Malene Bergset 3, Thea Stankiewic­z 3, Julie Lygren 2, Mina Mjaerum, Madeleine Hilby, Caroline Aar Jakobsen, Tina Abdula, Josefine Lien, Martine Kjellerød.

 ??  ?? SISTE KAMP: Tertnes sviktet i årets siste kamp da de tapte for Sola. – Jeg synes vi tok for dårlige valg rett og slett, sier en skuffet Vilde Johansen etter tapet.
SISTE KAMP: Tertnes sviktet i årets siste kamp da de tapte for Sola. – Jeg synes vi tok for dårlige valg rett og slett, sier en skuffet Vilde Johansen etter tapet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway