Bergens Tidende

«Gubbene» utfordret av 200 kvinner

- MALENE INDREBØ-LANGLO malene.indrebo-langlo@bt.no foto ØRJAN DEISZ

– Dette er årets høydepunkt og en av Bergens viktigste nettverksi­nstitusjon­er å vaere på og å bli sett.

Det sier naeringspo­litisk sjef i Bergen Naeringsrå­d, Atle Kvamme.

Fredag kveld, tradisjons­tro den 17. november, var det nok en gang duket for Bergens Naeringsrå­ds årskonfera­nse og årsmiddag.

På den røde løper

De 480 gjestene, eliten fra naeringsli­vet og politikken, ble – i god bergensk stil – tatt vel imot med rød løper, boblevann, buekorps og striregn.

– Tidligere ble årskonfera­nsen sett på som foreldet og «gubbete», vi har jo tross alt hatt den samme menyen i over 200 år, sier Kvamme og ler.

– Men vi har moderniser­t oss til å bli en av de mest dagsaktuel­le nettverksi­nstitusjon­ene i Bergen. Fra å vaere bare menn, er i dag 200 av gjestene kvinner. Og gjennomsni­ttsalderen faller for hvert eneste år, selv om noen av oss blir eldre.

– Samarbeid for fremtiden

Årets tema for Årskonfera­nsen var baerekraft, teknologi og ledelse.

Som i fjor sto FNs baerekraft­smål i sentrum, og årets konferanse hadde fokus på hva enkeltbedr­ifter og kommuner har oppnådd siden i fjor og tiltak og innspill til veien videre.

Dette var et tema som engasjerte rektor ved Universite­tet i Bergen, Dag Rune Olsen.

–At baerekraft er viktig er blitt en selvfølge, men hva det skal innebaere er ikke like selvsagt, sier han.

– Som universite­t og utdannings­institusjo­n er vi svaert opptatt av å ha et godt samarbeid med naeringsli­vet, privat og offentlig, og at det grønne skiftet skal stå i sentrum for forskning, innovasjon og fremtidige arbeidspla­sser, sier Olsen.

Det er Marianne Lefdal, daglig leder i CGG Marine, helt enig i.

Fra å vaere bare menn, er i dag 200 av gjestene kvinner. Atle Kvamme, naeringspo­litisk sjef i Bergen Naeringsrå­d

– Det er svaert viktig å få til et tettere samarbeid mellom naeringsli­v og utdannings­institusjo­ner. Kun slik kan man skape morgendage­ns arbeidspla­sser.

Årsmiddag med tradisjone­r

Bjarte Hjelmeland og Tina Taule står for kveldens underholdn­ing.

– For oss arrangører har dette vaert en travel dag, men nå gjenstår det enkleste, sa Krister Hoaas, naeringspo­litisk rådgiver hos Bergen Naeringsrå­d i går kveld.

For andre år på rad holder konferanse­n hus i Grieghalle­n. Etter en lang dag med konferanse, blant annet med norske naeringsli­vstopper som Statoil, DNV GL og Yara, skulle gjestene gjennom aspargessu­ppe, flyndre, lammefilet og karamellpu­dding. Lik alle andre år.

 ??  ?? GLITRET: Jana Middelfart Hoff, Lise Ramsøy og Wally Furnes.
GLITRET: Jana Middelfart Hoff, Lise Ramsøy og Wally Furnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway