Bergens Tidende

Sundby imponert av Klaebo

-

Martin Johnsrud Sundby (33) hadde slett ikke trodd at det var trønderen Johannes Høsflot Klaebo (21) som ville gi ham mest motstand.

Det var som ventet at 33-åringen skulle vinne. Røa-løperen tok sin niende Beito-seier og dokumenter­te klasse.

Det var ikke bare Sundby som ble overrasket over at det var en 21-årig sprinter som utfordret ham mest. Byåsens Klaebo var bare 18 sekunder bak i mål i en tung løype og i tøffe forhold.

Dokumenter­te klasse

–Jeg tror at Klaebo gjorde et veldig godt løp, og han gjorde et løp som vi ikke hadde trodd at han ville gjøre. Jeg må innrømme at den vinteren han hadde i fjor var fantastisk, og det er veldig imponerend­e at han er helt på plass i et distansere­nn fra start, sa Sundby.

Han hadde tippet at Klaebo ville bli distansert med mellom 40 og 45 sekunder og at det likevel ville ha vaert sterkt til ham å vaere.

– Det han gjør er over all forventnin­g. Jeg hadde trodd at han trengte et sprintrenn eller to for å komme i gang med sesongen. Dette viser bare at han mener alvor, og det er gøy.

Klønete

Sundby sier at han til tider følte seg klønete på ski under deler av løpet. Føret var utfordrend­e for Sundby. Han liker seg klart bedre når det er hardt og isete og sporene er stødige. Da får han brukt kjempekref­tene sine best.

– Jeg følte meg dårlig i de første fem kilometern­e, men så fikk jeg bedre føling med snøen og fikk dratt i gang litt. Da fikk jeg opp farten og hadde brukbar kontroll på løpet helt ut. Fysikken er der, og så må teknikken finpusses. Fysisk kjentes det etter hvert veldig bra, og jeg hadde god kontroll.

 ??  ?? FORNØYD: Martin Johnsrud Sundby var som ventet sterkest i åpningsren­net. – Fysisk kjentes det etter hvert veldig bra, sier Sundby.
FORNØYD: Martin Johnsrud Sundby var som ventet sterkest i åpningsren­net. – Fysisk kjentes det etter hvert veldig bra, sier Sundby.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway