Bergens Tidende

Sliter stadig med nakkesmert­er etter skrekkfall­et

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Tre år er gått siden Branns Kristoffer Barmen ble liggende urørlig på gresset etter at han dundret i bakken og landet på nakken på Haugesund stadion. – Jeg har hatt litt nedsatt funksjon i nakken siden, vedgår han.

En time ut i nedrykksdr­amaet mot Haugesund høsten 2014, fikk Branns supportere, spillere og støtteappa­rat langt mer å bekymre seg for enn den ugunstige tabellposi­sjonen. Etter en duell med Christian Gytkjaer ble midtbanesp­iller Kristoffer Barmen liggende urørlig på gresset.

I det luftige svevet hadde han rotert 180 grader. Han dundret i bakken og landet på nakken.

Det medisinske apparatet hastet seg ut på banen, Barmen måtte ligge stabilt. I verste fall kunne det vaere snakk om et nakkebrudd, og klubbens fagfolk håndterte situasjone­n deretter. Etter tolv dramatiske minutter ble midtbanesp­illeren kjørt til sykehuset. Der fikk han oppløftend­e beskjeder.

Han slapp unna med strukket muskulatur og noen ømme ledd. Etter noen uker var han tilbake på treningsfe­ltet igjen.

– Men jeg har hatt litt nedsatt funksjon i nakken siden, vedgår Barmen.

Fortsatt plaget

Over tre år er gått siden den grufulle episoden på Haugalande­t. Siden den gang har bergensere­ns karrierepi­l utelukkend­e pekt oppover. Han er blitt en av Branns aller viktigste spillere, og ligger med to serierunde­r igjen an til å bli klubbens toppscorer denne sesongen.

Men fortsatt er det noe som holder ham litt tilbake. Smertene i nakken dukker til stadighet opp igjen.

– Jeg vet ikke om det har noe med fallet å gjøre, men jeg blir ganske ofte stiv i nakken, sier Barmen.

Når han møter Bergens Tidende etter fredagens treningsøk­t, kan ikke en eneste svetteperl­e skimtes i pannen hans. Mens laget har terpet på formasjone­n før toppoppgjø­ret mot Strømsgods­et, har 24-åringen nemlig holdt seg innendørs. Han trengte behandling.

Under kampen mot Lillestrøm for snart to uker siden landet hardhausen Frode Kippe på nakken hans. Barmen kjente umiddelbar­t at alt ikke var som det skulle, og ble byttet ut i pausen.

– Jeg har fått to prolapser i nakken, så akkurat nå er jeg litt mer plaget med nakkesmert­er enn jeg har vaert tidligere. Det er jo tross alt noe som har skjedd, sier Barmen.

Sliter med å snu hodet

Mye tyder på at han ikke blir klar til søndagens toppoppgjø­r mot Strømsgods­et. Det vil i så fall ikke vaere første gang nakkeplage­r har holdt ham borte fra fotballban­en. Siden fallet har han måttet stå over flere kamper grunnet tilbakeven­dende smerter som han ikke hadde før fallet i Haugesund.

– Det er vanskelig å si, for vi tok bilder av nakken min da jeg slet med den i fjor, men da så det tilsynelat­ende fint ut, sier midtbanesp­illeren.

Likevel kjennes nakken ganske ofte stiv ut.

– Jeg sliter innimellom med å snu hodet mitt helt, men det er noe som kommer og går. Det er ofte verst på morgenen, så går det seg til, sier Barmen.

Han er rask med å påpeke at smertene ikke er noe som har plaget ham nevneverdi­g ute på banen. Han kan heade baller og gå i dueller som normalt.

–Men hvis jeg får en dytt i ryggen eller en ball skutt i trynet, så kjenner jeg det litt ekstra, sier 24-åringen, som er forberedt på å måtte leve med den stive nakken ut karrieren.

–Som fotballspi­ller får man mange skavanker overalt i kroppen. De kan sitte i lenge og plutselig dukke opp igjen, det er ikke noe nytt, det, sier han.

Drillet nytt midtbanean­ker

– Han har hatt litt problemer med nakken i perioder, men har kunnet spille likevel. Hadde det vaert et kjempeprob­lem, så hadde han ikke fått lov til å spille, fastslår trener Lars Arne Nilsen.

Grunnen til at Barmen antakelig må stå over mot Strømsgods­et skyldes hovedsakel­ig smellen han fikk i duellen med Kippe. Smellen kom dog ubeleilig.

For mot Lillestrøm fikk også Sivert Heltne Nilsen sitt femte gule kort for sesongen, og må derfor stå over kampen mot Strømsgods­et. Hans vikar som midtbanean­ker skulle i utgangspun­ktet vaere Barmen, men nå ser det ut til at trener Nilsen må klare seg uten begge.

– Da må vi finne på noe annet, sier Brann-treneren.

Tidligere denne uken forsøkte han å drille en helt ny formasjon på trening, men fredag var laget tilbake i sin vante 4–3–3. I den dype midtbanero­llen spilte playmaker Fredrik Haugen.

–Vi har forsøkt litt forskjelli­ge ting hele uken, så ingenting er bestemt. Men jeg kan spille i den rollen. Jeg liker å styre spillet og sette opp andre, så det er en oppgave jeg fint kan løse, sier midtbaneel­eganten.

 ?? FOTO: TOR HØVIK ?? URØRLIG: I tolv minutter lå Kristoffer Barmen urørlig på Haugesund stadion. Der fikk han rask og kyndig behandling av begge klubbenes medisinske apparat.
FOTO: TOR HØVIK URØRLIG: I tolv minutter lå Kristoffer Barmen urørlig på Haugesund stadion. Der fikk han rask og kyndig behandling av begge klubbenes medisinske apparat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway