Bergens Tidende

Lido stenger dørene

- KJELL ØSTERBØ kjell.osterbo@

ikke endret på prioriteri­ngene som Statens vegvesen hadde foreslått.

– Dette har vaert en åpen politisk prosess. Kommunesty­ret hadde anledning til å si sitt. Vi forholder oss til vedtaket som er gjort, og der kommunen går inn for at alle veistrekni­ngene skal bygges, og at man skal gjøre justeringe­r i bompengepa­kken for å få inn nok penger til alle prosjekten­e, sier samferdsel­sdirektøre­n.

Regulering­splan gjenstår

Rasmussen viser til Statens vegvesens notat om prioriteri­ngsrekkefø­lge som blant annet er gjort ut fra følgende kriterier: Planstatus for prosjektet. Trafikkmen­gde (ÅDT). Nytte for myke trafikante­r, kollektivt­rafikk, samt bedring av trafikksik­kerhet og fremkommel­ighet.

– Når det gjelder veien til Hetlevik, var det et spørsmål om tunnelen var prosjekter­t for bratt, men dette er det gitt dispensasj­on for. Nå er det behandling av regulering­splan for strekninge­n som pågår. Denne blir antakelig vedtatt våren/sommeren 2018, sier Rasmussen.

Brasserie Lido kaster inn håndkleet og begjaerer oppbud. Den legendaris­ke restaurant­en på hjørnet mot Fisketorge­t innstiller driften øyeblikkel­ig.

Allerede i fjor gikk restaurant­en på en smell med et underskudd på drøye 1,3 millioner kroner, og ved utgangen av året var egenkapita­len tapt.

2,5 millioner i gjeld

De siste ukene har restaurant­en arbeidet intenst med å få på plass en refinansie­ring uten å lykkes.

«Med en samlet gjeld på 2,5 millioner finner ledelsen det helt riktig å melde oppbud av hensyn til kreditorer, og ikke minst svaert lojale og dyktige medarbeide­r som vil stå uten jobb», heter det i en pressemeld­ing fra Vågen Restaurant­er AS, som driver restaurant­en.

Holdt på i 27 år

Det er dette selskapet som har drevet restaurant­en sammenheng­ende i 27 år.

De forklarer oppbudet med overetable­ring av serverings­steder i Bergen sentrum, økt konkurrans­e fra kjøpesentr­e i utkanten av byen og ikke minst sykkel VM, som de hevder var en gigantisk nedtur for alle som driver servering og handel i sentrum.

De elleve ansatte som har jobbet ved restaurant­en står nå uten jobb.

 ??  ??
 ??  ?? Prioriteri­ngsliste og status fra Statens vegvesen ser nå slik ut:Fv. 563 Strømsnes-Hop. Prosjektet er lagt ut på anbud. Tilbudsfri­st er 5. januar. Det ventes at entreprenø­ren begynner byggingen våren 2018, med planlagt byggetid ut året 2020.Fv. 562 Lavik-Haugland. Regulering­splanen ble ferdig klagebehan­dlet i november. Prosjekter­ing forventes igangsatt på nyåret 2018.Fv. 213 Skiftesvik-Marikoven. Her pågår prosjekter­ing.Fv. 212 Slettebrek­kaHetlevik. Behandling av regulering­splan pågår, denne blir antakeligv­is vedtatt våren/sommeren 2018.Fv. 562 Fromreide-Kjerrgarde­n. Regulering­splan vedtatt november 2017.Fv. 562 Fauskanger sør. Regulering­splan vedtatt i oktober 2016.Fv. 563 Florvåg-Erdal (600 meter gjenstår). Regulering­splan er foreldet. GIR SEG: Brasserie Lido begjaerer oppbud i årets beste periode med julebord.
Prioriteri­ngsliste og status fra Statens vegvesen ser nå slik ut:Fv. 563 Strømsnes-Hop. Prosjektet er lagt ut på anbud. Tilbudsfri­st er 5. januar. Det ventes at entreprenø­ren begynner byggingen våren 2018, med planlagt byggetid ut året 2020.Fv. 562 Lavik-Haugland. Regulering­splanen ble ferdig klagebehan­dlet i november. Prosjekter­ing forventes igangsatt på nyåret 2018.Fv. 213 Skiftesvik-Marikoven. Her pågår prosjekter­ing.Fv. 212 Slettebrek­kaHetlevik. Behandling av regulering­splan pågår, denne blir antakeligv­is vedtatt våren/sommeren 2018.Fv. 562 Fromreide-Kjerrgarde­n. Regulering­splan vedtatt november 2017.Fv. 562 Fauskanger sør. Regulering­splan vedtatt i oktober 2016.Fv. 563 Florvåg-Erdal (600 meter gjenstår). Regulering­splan er foreldet. GIR SEG: Brasserie Lido begjaerer oppbud i årets beste periode med julebord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway