Bergens Tidende

Julemarked­et skal tåle en storm

-

Duoen bak Bergen Julemarked, Thomas Ottesen og Steinar Kristoffer­sen, priser seg lykkelige over at to tredjedele­r av markedet er under tak.

– Det skal en del til for at teltene blåser bort, sier arrangøren­e av Bergen Julemarked.

av Bergen klokken 17.00 torsdag har vi flyttet innendørs, for å vaere på den sikre siden. Og vi har planer for en lang rekke eventualit­eter, med risikoanal­yser for både for vaer, vind og terror, sier Kristoffer­sen.

Våte i tøyet og med en frisk bris i ansiktet, viser Kristoffer­sen og Ottesen hvordan teltene er sikret for å takle bergensvae­ret. Blant annet skal store betongklos­ser støtte opp om rammeverke­t.

– Teltene skal tåle opp mot 22 sekundmete­r vind. Hvis det blir så ille, evakuerer vi teltene, sier Kristoffer­sen.

Sikringsti­ltak koster

Budsjettet er på fem millioner kroner, og Kristoffer­sen medgir at blant annet skjerpende krav til sikringsti­ltak mot terror, gjør det vanskelige­re å arrangere denne typen marked enn det var da ideen først oppsto for to år siden.

– Vi forholder oss til lover og regler, men det krever mye mer tid og penger å arrangere enn tidligere.

Likevel håper han mange bergensere kjenner sin besøkelses­tid de neste 17 dagene.

– Vaeret kan legge en demper– det er klart. Når vi lager så stort og flott julemarked, håper vi at mange bergensere tar seg tid til å komme innom og bruke penger. Arrangemen­tet er et spleiselag, og vi har brukt en god del kroner for å få det i stand. Er det noe som skal fortsette er vi nødt til at folk dukker opp, sier Kristoffer­sen.

 ??  ?? UNDER TAK:
UNDER TAK:
 ??  ?? HEKTISK: Onsdag kveld var det hektisk aktivitet på Festplasse­n. Mens mange i Hordaland gjør seg klare for en mulig storm, er folkene som arrangerer Bergen Julemarked travle med å gjøre sine siste forberedel­ser.
HEKTISK: Onsdag kveld var det hektisk aktivitet på Festplasse­n. Mens mange i Hordaland gjør seg klare for en mulig storm, er folkene som arrangerer Bergen Julemarked travle med å gjøre sine siste forberedel­ser.
 ??  ?? JUL: Greta Jackunaite fra Litauen går sin travleste tid i møte. Førjulstid­en innebaerer lange dager på markeder over hele verden. I år skal hun vaere i Bergen.
JUL: Greta Jackunaite fra Litauen går sin travleste tid i møte. Førjulstid­en innebaerer lange dager på markeder over hele verden. I år skal hun vaere i Bergen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway