Bergens Tidende

Kalsaas aktuell for Brann

- KIM BØYUM kim.boyum@bt.no

Fyllingsda­len-talentet Emil Kalsaas (17) skal bruke desember på å tenke.

På slutten av sommeren gikk Emil Kalsaas til topps i BTs talentkåri­ng. Nå går venstrebac­kens kontrakt med FK Fyllingsda­len ut. 3.-divisjonsk­lubben har gitt Kalsaas et forslag til ny kontrakt, men kan hende må de lilla se langt etter ungguttens autograf.

Tiden kan nemlig vaere moden for at Kalsaas beveger seg til langt større klubber. Tidligere i høst trente han med Haugesund. Forrige uke var 17-åringen på Brann Stadion for å møte Brann 2-trener Morten Kalvenes og toppspille­rutvikler Helge Haugen.

– Vi snakket om det sportslige Brann har å tilby. Jeg har ennå ikke fått noe konkret kontraktst­ilbud, sier Kalsaas.

Haugesund og Nest-Sotra

Kalvenes forteller at dialogen mellom Brann og Sotra-gutten har pågått siden juni.

– Vi hadde en prosess i sommer, og har tatt den opp igjen nå. Vi skal fortsette dialogen for å se på hvordan det totale bildet skal se ut for Emil hvis han kommer til Brann.

Fyllingsda­len og Kalsaas selv bekrefter at også Haugesund og Nest-Sotra har signaliser­t interesse, men at han pr. i dag ikke har fått kontraktsf­orslag fra andre enn Fyllingsda­len. Han ser det ikke som noe problem at Brann i første omgang vil ha ham i U-gruppen.

– Jeg må ha faste treninger med A-laget, men å trene noen ganger med et annetlag kan også vaere sunt. Det er først og fremst treningshv­erdagen jeg er ute etter å forbedre. Den har vaert bra i Fyllingsda­len, men jeg føler at den kan bli bedre.

– Naermere hverandre

– Er det i det hele tatt aktuelt å fortsette i Fyllingsda­len?

– Jeg må se på hvem som har best sportslig opplegg til meg. Fyllingsda­len er ikke det optimale, men det hadde heller ikke vaert fullstendi­g krise å vaere der i ett år til.

Kalvenes sier han føler partene kom naermere hverandre på møtet sist uke.

– Jeg tar ikke noe som helst for gitt eller som en selvfølge. Men jeg ser på Brann som et saerdeles aktuelt alternativ for Emil, sier treneren.

 ?? FOTO: RUNE SAEVIG ?? TALENT: Emil Kalsaas spiller på Norges U17-landslag og i 3. divisjonsk­lubben Fyllingsda­len.
FOTO: RUNE SAEVIG TALENT: Emil Kalsaas spiller på Norges U17-landslag og i 3. divisjonsk­lubben Fyllingsda­len.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway