Bergens Tidende

Best på BT-børsen

-

fordi det var hans første sesong i Brann.

– Til en førsteseso­ng å vaere, har jeg prestert bra. Jeg er fornøyd. Men jeg kan bli bedre på mange områder og jeg må fortsette å trene på å forbedre meg.

Kapteinen er ikke så sugen på å fremheve seg selv. Ønsker heller å peke på at han har lagkamerat­er som gjør hans jobb enklere:

– Ta Sivert som eksempel. Han gjør drittjobbe­n for oss andre. For mange er han kanskje usynlig, han vinner dueller, løper og dekker rom. Det kan vaere enkelt å angripe ham hvis han gjør en pasningsfe­il, men ingen snakker om den enorme jobben han gjør for laget. Han gjør det mye enklere for oss bak. Da ser vi gode ut, da kan vi vinne heftige dueller. Angriperne får skape sjanser og lage mål. Men Siverts jobb er enormt viktig for oss, selv om det er vanskelige­re å få øye på.

–Rotet bort poeng

– Er du fornøyd med årets sesong for lagets del?

– Det er flere måter å se på det på. Vi ledet jo serien i vår, slik sett er det ikke så bra. Vi endte på 2. plass i fjor og det var press på oss før serien om at vi skulle bli bedre i år. Men bak Rosenborg er det fem-seks lag som er omtrent like gode. Vi rotet bort utrolig mange poeng mot slutten av kampene. Var det tolv poeng, kan det stemme? I hvert fall altfor mange. Slik sett var femteplass ok.

– Hvorfor raknet dere i så mange kamper?

– Det skjedde i så mange kamper at jeg tror ikke det var tilfeldig. Konsentras­jonssvikt tror jeg også du kan se bort fra. Jeg opplevde ikke at det handlet om det. Men vi la oss kanskje for lavt i sluttfasen av en del kamper, vi rakk ikke å komme i press på dem som slo innleggene, for eksempel. Vi må se på det, for vi er nødt til å laere av det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway