Bergens Tidende

Proffene fra Hellas roste «hobbylaget» Viking

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no foto TOR HØVIK

– Ikke noe stygt om dem, men hadde vi spilt vårt beste hadde vi slått dem, sier Viking-trener.

Etter å ha slått ut Førde og gått videre i Europacupe­n var TIF Viking klar for 16-delsfinale mot Foinikas Syros fra Hellas.

Viking har gjort det godt i både nordisk mesterskap, cup og europacup denne sesongen, men kampen mot grekerne i går kveld ble et vanskelig hinder på veien mot finale i Europacupe­n. Syros slo nemlig Viking 3–0, og mens den greske treneren Sasa Stefanovic ga skryt til bergensern­e etter kampen, mente Viking-treneren at de selv var skyld i tapet.

– Hadde vi tapt mot et bedre lag, hadde det vaert greit. Men når vi spilte 40 prosent av det vi kan spille, er det surt. Vi vet vi kan så mye bedre. Men vi er ikke ute ennå, vi må bare snu det, sier Jon Liseth.

– Ikke så erfarne som oss

Mannskapet fra Hellas startet best og naermest overkjørte Viking i det første settet. At det ville bli tøff motstand var nok å forvente, ettersom Syros er et lag bestående av heltidsspi­llere. Sammenlign­et med dem går Viking mer under «hobby-lag»kategorien.

– Vi kan se at mange av spillerne på Viking er unge spillere, og vi visste at de ikke er et så profesjone­lt lag som oss. Men de er veldig gode på mottak og samspill. De er kanskje ikke så erfarne som oss, men de holdt seg inne i kampen på grunn av gode mottak, sier Stefanovic som synes Viking ga dem god kamp.

Liseth mener Viking kunne, og burde, gitt dem en bedre motstand. Og dersom Viking hadde levert sitt beste, ville man ikke sett forskjell på laget som spiller volleyball på heltid, og det som spiller deltid.

– Det er så enkelt. Ikke noe stygt om dem, men hadde vi spilt på vårt beste hadde vi slått dem. Det er det som er så irriterend­e, sier Liseth.

«Proffene tok føringen»

Grekerne vant første sett solid 25–15, men Viking hadde ikke tenkt å la Europacup-drømmen blekne så lett. Det andre settet startet nemlig langt mer jevnt.

–Vi kom litt i gang underveis, men vi fikk ikke det til å sitte kollektivt. Da er det ganske tøft å spille. Vi er avhengig av at alle seks spillerne fungerer og at samspillet fungerer. Når det ikke gjør det er vi langt unna der vi kan vaere, sier Liseth.

Men Syros var sterkest også i det andre settet og vant 25–22.

– Vi kom aldri i gang. Vi gikk egentlig bare og ventet på når vi skulle begynne å spille volleyball. Akkurat nå klarer jeg ikke å sette fingeren på hva det var, oppsummere­r Liseth.

Vanskelig utgangspun­kt

Med seier i de to første settene kunne Syros avgjøre kampen i det tredje settet. Selv om Viking klarte å holde følge i starten av settet, var det ikke noen tvil om hvem som var det beste laget. Grekerne vant tredje sett 25–19.

– Det var faktisk ikke en enkel kamp for oss, men vi vant. Jeg er fornøyd med det, fordi det var det første viktige steget til å kvalifiser­e oss til neste runde, sier Stefanovic.

Dermed står Viking overfor en vanskelig oppgave når returoppgj­øret skal spilles 20. desember i Hellas. Oppgjøret om to uker bestemmer hvilket av lagene som går videre til 8-delsfinale i Europacupe­n.

– Denne kampen var ikke enkel for oss, men vi må forvente at returoppgj­øret vil bli mye vanskelige­re for oss, sier Stefanovic.

Viking-treneren håper på revansje, selv om utgangspun­ktet kunne vaert langt bedre.

– Utgangspun­ktet er veldig vanskelig, det er sånn det er. Vi må vinne 3–0 eller 3–1, så får vi ta det siste settet. Hvis vi spiller sånn som vi kan spille, kan det fort bli en gøy kamp der nede, mener Liseth. Europacup volleyball, herrer, Haukelands­hallen.

Dommere: Gerrit Jan Reichardt, Risto Strandson

1. Sett: 15–25

2. Sett: 22–25

3. Sett: 19–25

 ??  ?? PROFFER: Spillerne på det greske laget Foinikas Syros spiller volleyball på heltid. Det gjør ikke spillerne på TIF Viking.
PROFFER: Spillerne på det greske laget Foinikas Syros spiller volleyball på heltid. Det gjør ikke spillerne på TIF Viking.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway