Bergens Tidende

FyllingenB­ergen tilbake i gamlehalle­n med seier etter 20 år

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

– Det har vaert en voldsom utvikling i klubben, sier strekspill­eren fra 1997-laget.

I desember 1997 spilte Fyllingen sin siste kamp i den gamle hallen. Etter mesterskap­spausen flyttet de inn i sin nye storstue, Framohalle­n. Tilfeldigh­eter førte laget tilbake i Fyllingsda­lshallen i går kveld, og mye har endret seg på de 20 årene.

– Unik mulighet

Grunnet en kveldseksa­men på BI var Framohalle­n opptatt. TIF Vikings volleyball­kamp i Europacupe­n gjorde at også Haukelands­hallen var i bruk. Dermed ble løsningen Fyllingsda­len Idrettshal­l.

På parketten gjorde Fyllingen jobben på sin gamle hjemmebane. Bunnlaget Nøtterøy har ikke tatt et eneste poeng denne sesongen, og etter fire minutter ledet hjemmelage­t 5–0.

– Jeg er veldig fornøyd med inngangen og åpningen. Vi var skikkelig gode første 15 minuttene, sier FyllingenB­ergentrene­r Andreas Gjeitrem etter kampen, som endte 32–24.

Spenningen uteble og Fyllingen plukket igjen to poeng hjemme i Dalen.

– Vi fikk en unik mulighet til å gi mange spilletid, så jeg har fått sett mye, som kanskje gjorde at vi ikke vant mer. Poengene er viktige, for det er ekstremt jevnt i ligaen, sier Gjeitrem.

Kjempet for å overleve

Sesongen 1997–98 var Fyllingen nyopprykke­t i eliteserie­n.

– Sesongene frem til 2005 var preget av at laget prøvde å overleve, sier daglig leder i FyllingenB­ergen, Vidar Gjesdal, som møtte de gule og blå til en av de siste kampene i Fyllingsda­lshallen som Runar-spiller.

– Det var alltid spennende, til siste kast i sesongen, mimrer Øyvind Heggø, strekspill­er for laget tilbake i 1997.

Flyttingen til Framohalle­n markerte starten på et, til nå, 20 år langt opphold på det øverste nivået i Norge.

Det ble trofeer i både sluttspill og cup i perioden 2010 til 2013.

– Klubben har tatt jevne steg og vaert veldig stabil, fra å kjempe for å overleve til å vinne titler. Nå har vi kanskje tatt et lite steg tilbake, men vi håper det er midlertidi­g, sier Gjesdal om laget som er tre poeng bak tredjeplas­sen og tre poeng over kvalik.

Med to poeng ble det et hyggelig gjensyn med Fyllingsda­lshallen for Heggø og Haugstvedt.

– Det var knallgøy å spille, men det er kjekt å se håndball også, sier den tidligere målvakten Haugstvedt.

11. runde eliteserie­n, Fyllingsda­len Idrettshal­l

Tilskuere: 361

Dommere: Ismet Kvakic og Tommy Andre Eriksen Utvisninge­r: Fyllingen 2 x 2 min, Nøtterøy 5 x 2 min

Toppscorer: Iben Hvidsten 8 FyllingenB­ergen: Kristijan Jurisic 1, Iben Hvidsten 8, Mario Matic 2, Jan-Erik Hygen, Håkon Berge 1, Joakim Stenqvist 2, Tore Andre Lunde 4, Sindre Heldal 1, Sebastian Waage Mossestad 1, Jostein Epland 5, Tord Vårdal, Henrik Frantzen Gjerstad 1, Fredrik Mossestad 1, Marius Galta Ferkingsta­d, Andreas Ungesson 1, Kjartan Johansen 4

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway