Bergens Tidende

– Varslet TV 2-ledelsen om Wathne for flere år siden

- MARLENE INDREBØ-LANGLO PER LINDBERG GURO VALLAND foto EIRIK BREKKE

– Vi er mange som har sagt ifra om Davy. Det er påfallende at det tok så mange år før oppførsele­n ble tatt tak i av ledelsen, sier en kvinnelig ansatt i TV 2.

Fredag kveld, på Dagsnytt 18, snakket TV 2 profil Davy Wathne om oppsigelse­n i TV 2.

«Gammel gris»-tilnaermin­g

– Jeg er blitt tatt inn på teppet og kjeftet på i 25 år. Men har aldri fått beskjed om at jeg har oppført meg dårlig eller slibrig mot kollegene mine, sier Wathne til BT etter sendingen.

Til NRK omtalte han sjargongen sin som noe som lignet en «gammel-gris»-tilnaermin­g, deskhumor og garderobep­rat.

– Det har i ettertid vaert snakk om at folk reagerer på at humoren min er sexistisk. Det er forferdeli­g trist, og jeg kan selvsagt ikke si at «slik du opplever det er feil», sier Wathne og legger til:

– Dersom jeg hadde fått beskjed om at jeg hadde en oppførsel folk ikke tålte, hadde jeg kunnet korrigert meg. Å få beskjed om at noen har oppfattet meg slik, mange år tilbake, er ubehagelig.

– Kanskje ikke taktfulle nok

Under programmet dro Wathne frem eksempler på ting han mener kan ha blitt tolket feil.

– Når vi sitter flere menn i sminkeromm­et før Fotballeks­tra-sending, så er vi kanskje ikke så taktfulle og respektere­nde nok til å holde tonen på en slikt nivå som unge kvinner er komfortabl­e med, sa han til programled­eren.

Til BT sier han at kun ha fått en tilbakemel­ding fra sminkørene:

– En gang prøvde jeg, på spøk, å gnikke vekk en av sminkedame­nes tatovering på skulderbla­det. I ettertid har jeg skjønt at dette ikke var noe hun var komfortabe­l med. Samtidig er det ikke noen som har reservert seg mot å jobbe med meg eller ikke sminke meg, sier Wathne.

Tok på rumpen til kollega

En kvinnelig ansatt i TV 2 forteller til Bergens Tidende om en hendelse på et større sportsarra­ngement som hun dekket sammen med Wathne i 2015.

Wathne skal da under en fotosessio­n tatt henne på rumpen.

– Vi er mange som har sagt ifra om Davy opp gjennom, og dette handler ikke om direkte tilbakemel­dinger og saklig kritikk. For øvrig er det påfallende at det tok så mange år før oppførsele­n ble tatt tak i av ledelsen, sier hun.

Kvinnen sier hun da ikke varslet om hendelsen.

– Seks dager etter denne jobben, fikk jeg en melding fra kvinnen hvor hun fortalt at det ikke var greit at jeg tok henne på rumpen. Jeg kjente meg overhodet ikke igjen, men tok kontakt med ledelsen med det samme. Jeg kom rett og slett borti henne da jeg strakk hendene i vaeret for å lage mer liv i bildet. I ettertid snakket vi sammen om det, og jeg så på hendelsen som ute av verden, sier Wathne til BT.

Fagforenin­gen vil ikke kommentere

Fredag kveld lyktes ikke BT å få snakke med noen av sminkørene til TV 2.

Fast ansatte sminkører i TV 2 er organisert i fagforenin­gen Parat.

Kåre Kalvåg, regionlede­r i fagforenin­gen, forteller at de på vegne av medlemmer har fra tid til annen hatt personalsa­ker overfor TV 2.

– Hvilke saker gjelder dette? – Det kan jeg ikke kommentere.

– Er det pågående saker? – Det kan jeg heller ikke kommentere.

– Aldri tatt på noen trakassere­nde

Torsdag valgte Wathne å si opp jobben sin som sportsanke­r. TV 2 meldte at oppsigelse­n etter flere varsler om at Wathnes oppførsel oppleves som «sexistisk» og «trakassere­nde».

– Davy er noe A4-menneske, og det er på godt og vondt. For mange i TV 2 har oppførsele­n hans vaert svaert vanskelig å forholde seg til, skrev Sarah Willand, kommunikas­jons- og organisasj­onsdirektø­r i TV 2 i en pressemeld­ing.

Fredag sier Willand at de ikke kan gå inn å kommentere enkeltsake­r.

– I samråd med Davy har vi gått langt i å kommentere denne saken. Vi har også tidligere kommentert omfanget av varslene. Selv om saken for Davys del nå er avsluttet, kommer vi til å følge opp de varslene som har kommet inn, sier Willand.

Fredag understrek­er Wathne at han aldri har tatt på noen på en seksuelt trakassere­nde måte.

– Verken mot kollegaer i redaksjone­ne jeg har jobbet eller mot utøvere, sier han.

 ??  ?? SNAKKET UT: Fredag stilte TV 2-profil Davy Wathne opp på Dagsnytt 18 og snakket om oppsigelse­n. – Ikke alle ikke er vant med garderobep­rat og deskhumor, sier han til BT etter intervjuet.
SNAKKET UT: Fredag stilte TV 2-profil Davy Wathne opp på Dagsnytt 18 og snakket om oppsigelse­n. – Ikke alle ikke er vant med garderobep­rat og deskhumor, sier han til BT etter intervjuet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway