Bergens Tidende

Avslørte mannens dobbeltliv etter 15 år

- PER LINDBERG per.lindberg@bt.no

Da politiet i Trøndelag etterforsk­et et pedofilt miljø, dukket navnet til en mann i Bergen opp.

Nå er mannen i 50-årene tiltalt for oppbevarin­g av 87.656 bilder og 665 filmer som fremstille­r barn i seksuelle situasjone­r med voksne, barn i seksuelle posisjoner med barn, barn som utfører seksuelle handlinger med seg selv og barn i seksuelt betonte poseringer.

Bildene stammer helt tilbake til 2001, ifølge tiltalen. Den enslige mannen ble pågrepet 28. september i fjor og det 15 år lange dobbeltliv­et avslørt. Han er i arbeid i et stort firma.

Ble fengslet

Tiltalte kom i søkelyset da politiet i Trøndelag avslørte et pedofilt nettverk gjennom «Operasjon Duck». Bergensere­n chattet med en familiefar som var under etterforsk­ning i Trøndelag.

Fra mai 2015 til juni 2016 chattet de om overgrep mot barn, og bergensere­n delte også bilder med den andre, fremgår det av tiltalen.

– Vi fikk tiltaltes navn fra politiet i Trøndelag og aksjonerte mot ham. Han ble pågrepet og varetektsf­engslet, forteller politiadvo­kat Janne Ringset Heltne i Vest politidist­rikt.

Kontakt med 34 andre

Politiet gjennomgik­k mannens data- og kommunikas­jonsutstyr. Nå er han tiltalt for ulovlige chatter med 34 brukere på nett, derav 14 menn som er identifise­rt. Trolig er de 20 andre også menn, men politiet kjenner så langt ikke identitete­n deres.

Det er politiadvo­kat Elisabeth Bru som skal føre saken mot mannen i Bergen tingrett. Hun opplyser at han har erkjent straffskyl­d etter tiltalen.

Forsvarer Jostein Alvheim har ikke vaert tilgjengel­ig for kommentar.

 ??  ?? LEDER: Politiadvo­kat Janne Ringset Heltne og politiette­rforsker Hilde Reikrås leder Operasjon Dark Room.
LEDER: Politiadvo­kat Janne Ringset Heltne og politiette­rforsker Hilde Reikrås leder Operasjon Dark Room.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway