Bergens Tidende

Ikke et knefall for utbyggere

- JAN HELGE OLSEN

Prosjektle­der Profier AS Dette stoppet kunne betjene de 500 boligene som alt er bygget i dette området, i tillegg til de neste 500 boligene som vi planlegger.

I VÅRT SISTE PLANFORSLA­G for boligbyggi­ngen nord for Sandviken Brygge viser vi to løsninger; en med stopp i vårt område og en uten. Vi er åpne for ulike løsninger og har ikke lagt vekt på å søke og presse frem den løsningen vi primaert ønsket.

Først og fremst har vi ønsket en avklaring. Den har vi ventet på i åtte år, helt siden vi i 2009 gjorde det første fremstøtet for en regulering­splan. Vår nye regulering­splan er foreløpig forsinket med halvannet år. At byrådet foreslår å utrede to alternativ­e stopp for Sandviken Brygge, et i fjell og et i dagen, betyr ytterliger­e forsinkels­er. Med tanke på de store investerin­gene som er gjort i eiendomskj­øp og til arkitekter, plankonsul­enter og annen konsulentb­istand, er enhver forsinkels­e lite gunstig sett fra vår synsvinkel.

UTBYGGING AV BYBANEN mot Åsane er svaert viktig i en byutviklin­gssammenhe­ng. Den legger grunnlaget for en betydelig fortetting langs traseen. Det vil vaere gunstig for byen, for klimaet og innebaerer også en forretning­smulighet for oss som lever av å utvikle eiendommer og selge boliger. Uansett hvilket trasévalg som velges, vil det vaere grunnlag for en omfattende boligbyggi­ng i vårt område. Derfor vil vi først og fremst støtte en ryddig og rask avklaring av trasévalge­t.

 ?? KART: RUNE STØLÅS / KARTGRUNNL­AG: GOOGLE MAPS ?? TRASÉ: Slik kan den nye bybanetras­een til Åsane bli, med stopp på Sandviken Brygge.
KART: RUNE STØLÅS / KARTGRUNNL­AG: GOOGLE MAPS TRASÉ: Slik kan den nye bybanetras­een til Åsane bli, med stopp på Sandviken Brygge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway