Bergens Tidende

Dette er noen av kuttene

-

18. desember skal styret behandle budsjettet for Helse Bergen. Slik rammes følgende avdelinger.

Medisinsk avdeling: Etter det BT kjenner til skal 24 senger bort fra Medisinsk avdeling. Også hjerteavde­lingen, medisinsk avdeling, kirurgisk klinikk, ortopedisk klinikk og i nevroklini­kken skal sykehuset kutte i antall senger.

Barne- og ungdomskli­nikken: Nedbemanni­ng. De tillitsval­gte peker på at det i dag er stor bruk av overtid, mye sykmelding­er og at klinikken generelt scorer dårlig på arbeidsmil­jøundersøk­elser. Helse Bergen påpeker at det har vaert en nedgang i innlagte barn her. Kreftavdel­ingen: Fjerner åtte stillinger og lar noen ubesatte stillinger stå åpne. Skal spare ti millioner. Tillitsval­gte mener det vil øke arbeidspre­sset på dem som er igjen. «Sengeposte­ne er allerede tynt bemannet og har et høyt belegg», skriver de. Kvinneklin­ikken: Skal spare 8,4 millioner. Det skyldes blant annet store tapte inntekter på grunn av rundt 400 faerre fødsler i år. De tillitsval­gte mener det er risikabelt med nedbemanni­ng av jordmødre midt i omorganise­ringen som KK gjennomfør­er nå.

Øyeavdelin­gen: En sengepost med seks senger skal flyttes inn i Sentralblo­kken, mens utstyret står igjen på øyeavdelin­gen. Tillitsval­gte mener dette vil gå ut over arbeidsmil­jø og pasientsik­kerhet. Ledelsen mener det ikke er baerekraft­ig med seks senger som driftes året rundt. Voss sjukehus: Reduksjon av senger og nedbemanni­ng ettersom sykehuset har ledig kapasitet for ortopedi, kirurgi og gynekologi. Tillitsval­gte mener sykehuset har for lite areal til å få utnytte kapasitete­n sin. De foreslår mer areal til sykehuset «slik at det kan fortsette å vere eit veldrive lokalsjuke­hus og samtidig avlaste Haukeland med operativ behandling», skriver de. Ledelsen skriver at det er satt av midler til «bygningsme­ssige tilpassing­ar i 2018».

 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? FRUSTRERTE: Foretaksti­llitsvalgt Geir Arne Sunde forteller at mange av de ansatte er sinte og frustrerte.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ FRUSTRERTE: Foretaksti­llitsvalgt Geir Arne Sunde forteller at mange av de ansatte er sinte og frustrerte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway