Bergens Tidende

Høydetrium­f for Davos-eksperten Østberg

-

Ingvild Flugstad Østberg (27) og Davos hører sammen. Søndag knallet hun til med seier på 10-kilometere­n i langrennsv­erdenscupe­n i den sveitsiske byen.

Østberg gjorde som i fjor i Davos. Den gang handlet det om 15 kilometer fri teknikk.

Østberg har også en sprintseie­r i Davos. Det skjedde i 2014. Hun har også andre pallplasse­r i sprint i Davos, blant annet ble hun nummer tre i 2015.

– Dette er mitt favorittst­ed. Det er nesten bare her jeg kan vinne. Du må finne riktig fart fra start, og det har hendt at jeg har åpnet for tidlig her. I de siste årene har jeg vaert flinkere til å finne åpningsfar­ten, sa Østberg.

– Det er helt utrolig. Jeg kjente at det kom litt på sprinten lørdag, men jeg hadde ikke trodd at jeg skulle vinne her. Det er dette vi trener for, og det veier opp for de tunge dagene. Jeg elsker å vinne, og dette var helt utrolig gøy. Det er kjempedeil­ig å vite at jeg kan levere slik løp på mine beste dager, sa Østberg til TV 2.

Ragnhild Haga (26) fulgte opp med 2.-plass, mens finske Krista Pärmäkoski ble nummer tre.

Haga kom 5,9 sekunder bak Østberg i mål etter en sterk avslutning. Pärmäkoski var 7,9 sekunder bak. Heidi Weng fulgte opp den sterke norske laginnsats­en med å bli nummer fire. Hun ble hektet av med 14,5 sekunder av Østberg.

- Dette var nervepirre­nde! Det var veldig jevnt underveis. På toppen fikk jeg beskjed om å gå for livet, og det er gøy å lykkes når det er så jevnt som dette, sa Haga etter årets beste løp for hennes del.

Charlotte Kalla hadde vunnet de to siste distansere­nnene i verdenscup­en, men lyktes ikke i Davos. Hun kom inn på 8.-plass og var 26, 8 sekunder bak seieren.

Marit Bjørgen er ikke i slag og ble bare fjerde beste norske. Hun hadde 35,9 sekunder opp til vinneren Østberg fra Gjøvik.

- Det var litt brutalt, og det er litt dødt. Men det er ikke avskrekken­de langt opp, sa Bjørgen til TV 2.

– Jeg håper at overskudde­t kommer i løpet av de neste dagene, sa Bjørgen. NTB

 ?? ARKIVFOTO: TERJE BENDIKSBY, NTB SCANPIX ?? LIKER DAVOS: Dette er mitt favorittst­ed. Det er nesten bare her jeg kan vinne, sa Ingvild Flugstad Østberg etter triumfen i går.
ARKIVFOTO: TERJE BENDIKSBY, NTB SCANPIX LIKER DAVOS: Dette er mitt favorittst­ed. Det er nesten bare her jeg kan vinne, sa Ingvild Flugstad Østberg etter triumfen i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway