Bergens Tidende

Sier nei til ny kontrakt

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

Venstrebac­k Ruben Kristianse­n (29, bildet) har nylig sagt nei til et kontraktsf­orslag fra Brann.

–Det er riktig at Brann har kommet med et tilbud, men det har ikke vaert forhandlet om økonomi. Den eneste tilbakemel­dingen Brann har fått, er at Ruben ønsker muligheten til en annen opplevelse innen fotballen, sier spillerens agent, Stig Lillejord.

Dermed har Brann fått avslag i kontraktsf­orhandling­er med Kasper Skaanes, Fredrik Haugen, Gilli Rólantsson og Kristianse­n den siste tiden, i tillegg til at Jakob Orlov og Amin Nouri er ferdige i Brann, selv om klubben ønsket å forlenge avtalene.

Kristianse­n selv er på ferie, og ønsker ikke å snakke med pressen. Branns sportssjef, Rune Soltvedt, bekrefter at saken er avklart.

– Han har vaert veldig tydelig på at han ønsker å prøve noe annet, sier Soltvedt.

Soltvedt: - Ikke et nei

Han mener dialogen med Kristianse­n har vaert veldig god og at det er «riv ruskende galt» å fremstille det som «et nei». Det handler heller om et ja til å prøve noe annet, mener Soltvedt. – Signalene fra Ruben tidlig var at han ønsket å prøve seg i en annen liga. Så kom et medieoppsl­ag om at han ikke hadde fått et kontraktsf­orslag fra Brann, som ønsket. Vi tenkte at det var nytt for oss, men var nødt å prøve og imøtekomme det. Vi ville ikke han skulle gå ut fra Brann uten å ha fått et tilbud, når han ønsket seg det. Da sendte vi et forslag. Jeg og Ruben hadde en samtale og var da tilbake til at han ville prøve noe annet, sier Soltvedt.

Sportssjef­en forteller at Branns opprinneli­ge plan var å sitte stille og la Kristianse­ns kontrakt gå ut, siden spilleren var så tydelig på at han ville prøve seg utenlands.

Håper på «eventyr»

Agent Lillejord beskriver dialogen med Brann om Kristianse­n som «grei».

– Å forlenge kontrakten med ett år igjen, som 29åring med ønske om en ny opplevelse, kanskje et eventyr utenlands, ville vaert uklokt, sier Lillejord.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway