Bergens Tidende

Fortsatt uten tap i egen hall

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Selv ikke topplaget Drammen klarte å hamle opp med Fyllingen i Framohalle­n da hjemmelage­t vant 30-28.

Selv om FyllingenB­ergen har vaert en middelhavs­farer i eliteserie­n sålangt denne sesongen, har de på ett område sett ut som et topplag. I egen hall blir de nemlig aldri slått.

Før onsdagens oppgjør mot Drammen kunne det forklares med at de bare hadde møtt de beste lagene på bortebane, men også mot Kristian Kjellings tittelkand­idater vartet de opp med storspill.

Etter en glitrende førsteomga­ng Iben Hvidsten vant Fyllingen 30–28, og sørget for at den imponerend­e hjemmestat­istikken ble oppretthol­dt.

– Jeg har prøvd å finne en forklaring, men jeg har ikke klart det. Banen er 20 ganger 40 meter lang alle steder og spillerne de samme, sier trener Andreas Gjeitrem.

– Det har vel gjerne noe med trygghet å gjøre. Her ser det ofte ut som om Iben har hele banen når han kontrer, mens det på bortebane ser ut som det er mye tettere og trangere, legger han til.

Hadde statistikk­en vaert like oppløftend­e på bortebane, ville Fyllingen kjempet helt i toppen av tabellen. Gjeitrem velger å glede seg over at Framohalle­n er blitt et fort.

– Det er grisevikti­g. Vi skal inn i sluttspill­et, og da skal alle lag sukke høyt når de får vite at de må komme til Framohalle­n. Dette skal vaere et ekkelt sted å vaere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway