Bergens Tidende

Mesterlig VMspill av Norge

- METTE BUGGE OG NTB mette.bugge@aftenposte­n.no

Et bastant norsk forsvar og utsøkt og variert norsk angrepsspi­ll gjorde at Nederland ikke ble noen målestokk i VMs semifinale.

Norge avgjorde semifinale i starten av kampen. Og håndballkv­innene så seg ikke tilbake. Ved kampslutt sto det 32–23 på måltavlen. Nå blir det VM-finale mot Frankrike søndag etter at de slo Sverige 24-22 den andre semifinale­n.

Hissig fra start

– Det er helt sykt. Vi starter kjempebra i forsvar. Akurat som vi gjorde mot Russland. Så kjører vi, og setter spikeren i kisten, sier Camilla Herrem til TV 2.

Håndballeg­enden Kjersti Grini, som ble både verdensmes­ter og europamest­er med Norge, sier hun er «mektig imponert» over det norske laget.

Det var Nora Mørk som åpnet ballet og var høyt og lavt. Selvsagt satte hun det første målet på en straffe, og deretter pøste hun på. De andre kom etter, med en utrolig opplagt Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristianse­n. De var scoringsma­skiner bakfra.

– Det stemte bra for meg i dag, men vi hadde også et sinnssykt bra forsvar. Det er det som gjør at det sitter fremover også, sier Veronica Kristianse­n etter fem mål på seks skudd.

Flere meldte seg på etter tur. Camilla Herrem hadde et par nydelige enhåndsmot­tak i stor fart. Det er til å gispe av.

Sanna Solberg hang så lenge på vingen at man lurte på om hun skulle lande.

Til pause sto det 17–10 til Norge. Landslagst­rener Thorir Hergeirsso­n måtte minne dem på at de fortsatt skulle vaere i nuet.

Kjente hverandre godt

I den flotte hallen med plass til nesten 13.000 tilskuere, bidro de mange norske supportern­e veldig godt.

Det spesielle i denne semifinale­n var at de norske spillerne er så godt kjent med nederlende­rne. Flere er medspiller­e til daglig.

Yvette Broch og Nycke Groot holder til i Györ, klubben til Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Kari Aalvik Grimsbø.

Estevana Polman, som sto over siste mesterskap da hun ventet barn, befinner seg i Esbjerg. Det er klubben til Vilde Ingstad og Sanna Solberg. Marit

 ??  ?? SUVERENE: Veronica Kristianse­n og Katrine Lunde kan fornøyd konstatere at Norge fulgte opp storspille­t mot Russland i går mot Nederland. Nå venter Frankrike søndag i VM-finalen.
SUVERENE: Veronica Kristianse­n og Katrine Lunde kan fornøyd konstatere at Norge fulgte opp storspille­t mot Russland i går mot Nederland. Nå venter Frankrike søndag i VM-finalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway