Bergens Tidende

Slik kan du effektivt bygge ned arbeidspla­sser

- VIGDIS VESTVIK

Organisasj­onsmedarbe­ider NNN og politisk nestleder Bergen SV rydde unna en mengde arbeidspla­sser på sikt.

Unngå hotell, bruk heller Airbnb. Dette vil vaere med på å fjerne en mengde arbeidspla­sser i hotellnaer­ingen. Dersom du ikke har mulighet til å ta i bruk Airbnb, bør du sørge for å benytte deg av hotell som har minimalt med ansatte, og som har lagt opp til at du ordner deg selv når du ankommer resepsjone­n. Hvem trenger vel en resepsjoni­st når det står en maskin der som du kan trykke på?

Dersom du trenger transport så bruk for all del ikke et av de registrert­e taxi selskapene. Ta heller Uber om den finnes naer deg. Da er du sikker på at du kjøres av en som er registrert som enkeltmann­sforetak med de goder det medfølger. Du har også mulighet for å bli kjørt dit du skal av en pirattaxi, da er du i alle fall sikker på at du ikke legger til rette for flere arbeidspla­sser.

Det er også en gledelig utvikling i transportb­ransjen at både busser og skinnegåen­de transport kan bli førerløse. Da frigjør vi mange arbeidspla­sser da!

Du må også vaere mer påpasselig med å bruke håndverker­e som du betaler svart. Da hjelper du til med å bygge ned arbeidspla­sser innen bygg og anlegg. Vaskehjelp og barnepass betaler du også svart. Og bilen din kan du sette inn hos et verksted som er billig. Pass på at det ikke er et autorisert verksted, for da kan du risikere at du oppretthol­der både arbeidspla­sser og organisasj­onsgrad i naeringen.

Arbeidsinn­vandrere er også i skuddet, en arbeidskra­ft som er villig til å strekke seg veldig langt for en billig penge.

Et annet hjelpemidd­el for å oppnå målet er arbeidsgiv­ere som tar skrittet fullt ut og etablerer seg i lavkostlan­d. Da blir vi kvitt mange arbeidspla­sser veldig fort.

Når vi har gjennomfør­t alle disse tiltakene kan vi med stor sannsynlig­het si at vi er kommet i mål.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway