Bergens Tidende

Helgens andre opptur for Røthe

- BENEDICTE A. BAKKEN OG NTB benedicte.andersen.bakken@bt.no

– Nå er jeg mer lettet enn fornøyd, sier Sjur Røthe etter en oppløftend­e jaktstart søndag.

Det tok ikke lang tid før lørdagens opptur ble etterfulgt av en ny opptur for Røthe. For på søndagens jaktstart endte vossingen på en 13.-plass, 1.04,5 minutter bak Johannes Høsflot Klaebo på 33.31,1. Han forbedret årets beste resultat etter 17.-plassen lørdag.

–Jeg er mer lettet enn fornøyd, sier Røthe.

Slet i motbakkene

For etter ryggsmerte­ne som har plaget ham den siste tiden, var det godt å gå to løp på rad uten å kjenne noe til plagene. Både lørdag og søndag følte Røthe seg bra, og smertene uteble også underveis i løpene.

–Bank i bordet for at smertene uteble. Jeg er veldig fornøyd med kroppen, så får jeg bare krysse alt jeg har for at det holder seg i sjakk, sier Røthe om tiden fremover.

Selv om søndagens 13.-plass ble sesongens beste plassering for Røthe, var ikke skiløperen selv helt fornøyd med resultatet. Selv mener han at tiden han tapte i motbakkene ødela for ham.

– Tar med meg mye positivt

–– Det var ålreit i dag, men jeg manglet det siste lille ekstra for å klare og holde med storløpern­e som kom på 3.- og 4.-plass. Jeg tapte for mye tid i motbakkene, og det er litt frustreren­de å slite der når jeg er den letteste i spøkefullt.

Men en forbedring fra lørdagen var søndagens jaktstart uansett, og det var Røthe fornøyd med.

– Jeg synes det var litt bedre i dag enn i går, så det fortsetter og løsne litt og litt. Det er jeg fornøyd med. Men jeg må nok hjem å trene litt motbakke, innrømmer Røthe.

Vossingen kan se tilbake på en helg uten ryggsmerte­r, en 17. -plass og en 13.-plass. Med tanke på hvordan den siste tiden har vaert, er dette godkjent for Røthe. For om utviklinge­n fortsetter i denne retningen, er det ikke sikkert at OL-drømmen er like håpløs som det så ut da ryggen plaget ham som verst.

– På skøyting vet jeg at jeg kan gå ok pluss, men at det gikk såpass bra som det gjorde på klas-

feltet,

sier Røthe

sisk i dag var bra. Men jeg er mer lettet enn fornøyd sier Røthe og legger til: – Nå vet jeg i hvert fall at det er mulig å legge vekk alt som har med kropp og rygg å gjøre, og faktisk kun konsentrer­e meg om skiene. Jeg vet også at jeg i hvert fall på gode dager kan gå fort på ski. Så jeg tar med meg mye positivt fra helgen, selv om jeg i forkant av sesongen hadde et høyere mål for denne helgen. Men nå som jeg har måttet legge om planene litt, er jeg veldig fornøyd med helgens utfall.

Råsterk Klaebo

Johannes Høsflot Klaebo viste under jaktstarte­n at kjempeform­en ikke er borte. 21-åringen vant foran Sergej Ustjugov.

Klaebo har vaert naermest utilnaerme­lig så langt denne sesongen, men måtte innse at Simen Hegstad Krüger vant fellesstar­ten lørdag.

I går var Klaebo tilbake der han har vaert store deler av sesongen - på toppen av pallen.

– Jeg er glad for å vaere tilbake på podiet. Planen min var å gå hardt ut fra start for å tette igjen luken. Det gikk veldig bra, sa langrennsk­ometen.

– Da jeg var sammen med gruppen var jeg sikker på at jeg kunne gå for pallen. Jeg ville avgjøre litt før stadion, la han til.

På den 15 kilometer lange jaktstarte­n ble det etter hvert en tetgruppe bestående av åtte mann.

Sergej Ustjugov satte opp tempo da de passerte 12,1 kilometer og det var kun Klaebo som maktet å holde skiene til russeren.

Til slutt avanserte Klaebo forbi Ustjugov og distansert­e russeren med flere meter i lettere terreng. Nordmannen kom inn på oppløpet alene og tok nok en verdenscup­seier.

Ustjugov gikk inn til annenplass, mens Alexej Poltoranin tok tredjeplas­sen.

 ?? FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN ?? POSITIVT: Helgen i Toblach har vaert flere steg i riktig retning for Sjur Røthe.
FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN POSITIVT: Helgen i Toblach har vaert flere steg i riktig retning for Sjur Røthe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway