Bergens Tidende

Ti ansatte kan miste jobben

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no

Advokat Dag Steinfeld er hyret inn av eventbyråe­t Possibilit­y for å håndtere det som beskrives som en «katastrofe». Selskapet er naer konkurs etter sykkel-VM.

– Det er en stor fare for at Possibilit­y må melde oppbud. Realiteten er at selskapet ikke er likvid og at all utbetaling til kreditorer er stanset, sier advokat Dag Steinfeld.

Det var NRK som først meldte om Possibilit­ys store problemer mandag. Det bergensbas­erte eventbyråe­t var en av de mest sentrale aktørene rundt årets sykkel-VM i Bergen, Øygarden, Fjell og Askøy. Som kjent er arrangørse­lskapet av VM – Bergen 2017 – i store økonomiske problemer og mangler

57,5 millioner kroner til å kunne betale sine regninger etter VMfesten.

Dette har fått store konsekvens­er for VMs underlever­andører, og kanskje aller mest for Possibilit­y. Eventbyråe­t organisert­e mye av festlighet­ene rundt VM, men har ikke fått penger de mener de skulle hatt fra Bergen

2017. Kravet fra Possibilit­y mot Bergen 2017 er på 13 millioner kroner.

– Fire millioner kroner er helt ordinaere fakturaer for arbeid som Possibilit­y har utført. Ni millioner kroner er et erstatning­skrav for økte kostnader Possibilit­y fikk som de ikke skulle fått og tapte inntekter Possibilit­y ikke fikk. På grunn av at Bergen 2017 ikke gjorde det de skulle, eller gjorde det de ikke skulle, forklarer Steinfeld.

Et alternativ til konkurs

Possibilit­ys administre­rende direktør Harold Sletten ønsker ikke å kommentere saken overfor BT før Possibilit­y har vaert i dialog med sine kreditorer og Bergen 2017. Styreleder i Bergen 2017, Mona Hellesnes, har ikke besvart BTs henvendels­e i denne saken.

Totalt har Possibilit­y en gjeld på 13,5 millioner kroner, som nesten i sin helhet har oppstått på grunn av Bergen 2017, ifølge advokat Steinfeld.

Nå går det ut brev fra Possibilit­y til selskapets kreditorer der de ber om en såkalt frivillig akkord. Dette innebaerer at kreditoren­e aksepterer å få utbetalt mindre enn hva de faktisk har krav på. Alternativ­et er konkurs. Enkelte av Possibilit­ys kreditorer har kommet med konkursvar­sel, men dette mener Steinfeld alle vil tape på.

– Det vi går ut med til kreditoren­e er et alternativ til konkurs, som vi tror kreditoren­e vil få mer ut av. Ved konkurs vil lønnsutbet­aling og offentlige kreditorer ha førsteprio­ritet, og da vil leverandør­ene ikke få noe, sier Steinfeld.

Dette minner mye om prosessen Bergen 2017 holder på med for tiden.

– Bergen 2017 har satt i gang en kjedereaks­jon ved å mislighold­e sine betalingsf­orpliktels­er. Possibilit­y beklager denne situasjone­n dypt, men ansvaret er Bergen 2017 sitt. Dette er en katastrofe for Possibilit­y, sier Steinfeld.

Flex Reklame har penger til gode både hos Bergen 2017 og Possibilit­y.

– Uten at vi har all informasjo­n ser det ut fra vår side som at Possibilit­y ikke har fått oppfylt deler av kontrakten med Bergen 2017 og vi støtter Possibilit­y 100 prosent. Det de gjør er kanskje det eneste som må til. De vet jo like godt som oss hvilken posisjon Bergen 2017 er i. Slik vi ser det, understrek­er Possibilit­y med dette at det er gjort en urett mot dem, sier Espen Hansen i Flex Reklame.

Ti kan miste levebrødet

Ifølge Possibilit­ys hjemmeside­r arbeider ti personer i selskapet. I mai ble selskapet Possibilit­y solgt til Rolf Tore Andersen via selskapet Brands of Bergen. Konsekvens­en av konkurs er at disse pengene går tapt og de ansatte mister jobben. Før sykkel-VM hadde Possibilit­y en «fin» utvikling, ifølge Steinfeld.

– Vi er påført et banesår av Bergen 2017. Tilbudet vi kommer med til kreditoren­e medfører at eierne skyter inn penger, sier Steinfeld.

Firmaet Utleiepart­ner er en av Possibilit­ys kreditorer, med et oppført innkassokr­av på 574.000 kroner. Morten Johannesen i Utleiepart­ner mener det er spesielt at Possibilit­y har kommet i denne situasjone­n.

– Possibilit­y er en profesjone­ll aktør som har vaert så tett på sykkel-VM som noen kunne bli. At de kunne gå på en slik smell som de har gjort, er uforståeli­g. Dersom de nå slår seg konkurs og starter opp på nytt, vil renomeet deres få seg en voldsom knekk, sier Johannesen.

Advokat Steinfeld avviser at Possibilit­y kunne sett hva som skjedde tidligere.

– Hadde Possibilit­y sett det tidligere, ville de vaert de første til å trekke seg ut. Dette er et selskap som ble kjøpt for titalls millioner kroner som nå kan gå tapt.

 ?? ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN ?? SLITER TUNGT: Harold Sletten og Possibilit­y løper en reell risiko for å måtte avvikle driften.
ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN SLITER TUNGT: Harold Sletten og Possibilit­y løper en reell risiko for å måtte avvikle driften.
 ?? ARKIVFOTO: JAN THOMAS ESPEDAL ?? SKAL FORHANDLE: Advokat Dag Steinfeld sender nå ut et brev til Possibilit­ys kreditorer der han prøver å få dem til å gå med på en frivillig akkord.
ARKIVFOTO: JAN THOMAS ESPEDAL SKAL FORHANDLE: Advokat Dag Steinfeld sender nå ut et brev til Possibilit­ys kreditorer der han prøver å få dem til å gå med på en frivillig akkord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway