Bergens Tidende

Hellesnes mener de hadde kontroll

-

Styreleder i Mona Hellesnes ville ikke la seg intervjue om saken over telefon, men har svart på spørsmål på epost.

Hun er uenig i at selskapet har bestilt varer som de har visst at de ikke hadde penger til. Hun peker på at det forelå underskudd­sgarantier fra fylket og Bergen kommune på til sammen 10,4 millioner, i tillegg til en garanti på fem millioner fra NCF.

«Da prognosene i juli tilsa det, ble garantiste­ne orientert. Parallelt ble det laget en liste med kostnadsku­tt på rundt to millioner. I august aksepterte UCI å vente til desember 2018 med å få dekning av sine krav. Etter dette var selskapets likviditet­sutfordrin­g løst – og basert på de prognoser styret fikk presentert så ville selskapet kunne dekke samtlige forpliktel­ser innenfor egne inntekter og de avgitte underskudd­sgarantier», skriver Hellesnes.

Hellesnes legger også til at betalingss­toppen ble igangsatt allerede i starten av oktober, før brevet fra revisor ble sendt.

«Dette ble ikke kommuniser­t utad på dette tidspunkt, idet styret hadde behov for å få fremlagt pålitelige og gjennomarb­eidede tall.»

På spørsmål om styret har vaert godt nok informert om den økonomiske situasjone­n, svarer hun at de fikk løpende oppdaterin­ger fra ledelsen, i tillegg til prognoser om inntekter fra samarbeids­partnere.

«Disse prognosene sviktet totalt. Det var informasjo­n man først fikk kjennskap til etter at VM var over.»

Hun vil ikke kommentere om styret i Bergen 2017 har tegnet styreansva­rsforsikri­nger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway