Bergens Tidende

Brann begynner borte i Trondheim

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

Jada, alle skal møte alle, men for klubbene teller detaljene i terminlist­en.

Det er kanskje ikke så mange som tenker på norsk fotball i disse dager, men tirsdag kom terminlist­en for neste års eliteserie.

Brann begynner borte mot Ranheim, avslutter hjemme mot Odd og møter Haugesund på Stadion 16. mai. Blant «en rekke positive ting», er det siste noe Branns kommersiel­le sjef, Camilla Schutz, finner lite optimalt.

– Det eneste jeg gjerne skulle sett annerledes, var laget vi skal møte på 16. mai. Mot Haugesund kunne vi laget et skikkelig vestlandsd­erby også på andre dager. Det er det eneste minuset, sier Schutz, etter å ha fått kikket litt på kampoppset­tet.

Sportssjef Rune Soltvedt er enig.

– Etter at Viking, Aalesund og Sogndal rykket ned, er kampen mot Haugesund det eneste vestlandsd­erbyet vi har igjen, så vi synes det er synd å møte dem 16. mai, sier Soltvedt.

– Det blir ellevilt!

Haugesunds tidligere Brannspill­er, Møhlenpris-karen Fredrik Pallesen Knudsen, synes 16. mai-møtet med gamleklubb­en er alt annet enn et minus.

– Det blir ellevilt! Hjemmekamp hadde vaert det beste vi kunne få, men bortekamp – med fullt Stadion – blir helt fantastisk. En perfekt anledning til å knuse Brann, sier Knudsen, som stilte seg opp for å synge Nystemten da han kom til Stadion som bortespill­er i fjor.

Neste år vil Brann Stadion ha nedsatt tilskuerka­pasitet, grunnet den nye tribunen som skal bygges. Og 16. mai kunne nok Brann solgt ut Stadion selv med Ranheim som motstander.

De nyopprykke­de trønderne får Sportsklub­ben prøvd seg på allerede i starten av mars. Ifølge klisjeen er det som tøffest å møte ferskinger på nivået tidlig i sesongen.

Advarsel fra Ranheim

Ranheims daglige leder, Frank Lidahl, synes det er «kjempegøy» å skulle møte Brann i seriestart­en – og lover hard kamp.

– Det kommer til å bli tøft for alle å møte Ranheim i 2018. På hjemmebane tror vi at vi skal kunne slå hvem som helst, og også vaere det beste laget – slik vi stort sett har vaert i hver kamp de to siste årene, sier Lidahl.

Sportssjef Soltvedt i Brann tror slett ikke det blir enkelt å møte Trøndelags nest beste lag.

– Mange vil nok tenke at det er greit å begynne mot dem, men nyopprykke­de lag går til sesongen med energi. Og så lever ofte de første kampene sitt eget liv, før serien har fått «satt seg». Åpningen synes jeg er tøff – og den blir det i alle fall om vi ikke er skjerpet, sier Soltvedt.

Fra Camilla Schutz’ kommersiel­le perspektiv, er det helt ok å åpne med utekamp.

– Jeg synes det er greit å vente med første hjemmekamp til 18. mars, ja. Og så synes jeg det er fint at den siste kampen blir på hjemmebane, sier Schutz.

Tre av fire siste hjemme

Første motstander på Stadion er Bodø/Glimt, også de nyopprykke­t.

Ellers: Ingen åpenbare konflikter med andre, større arrangemen­ter i Bergen. Eller direkte ugunstige helligdags­kamper hjemme. 2. påskedag, med mange supportere på vei hjem fra ferie, er Brann i Drammen for å møte Strømsgods­et.

I innspurten har Brann hjemmekamp­er i tre av de fire siste rundene. Mot det som på papiret er tøffe motstander­e: Rosenborg, Strømsgods­et og Odd.

– En ser jo på avslutning­en og får jo ulike scenario i hodet, sier Rune Soltvedt muntert.

For øvrig er kamptidspu­nktene spikret til langt ut på sommeren, til glede for publikum som vil langtidspl­anlegge.

 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? VESTLANDSD­UELL: Fredrik Pallesen Knudsen (øverst) og Haugesund kommer til Stadion for å møte Torgeir Børven og Brann 16. mai. Uheldig, mener Brann-sjefene – ellevilt, mener Knudsen.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ VESTLANDSD­UELL: Fredrik Pallesen Knudsen (øverst) og Haugesund kommer til Stadion for å møte Torgeir Børven og Brann 16. mai. Uheldig, mener Brann-sjefene – ellevilt, mener Knudsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway