Bergens Tidende

Advokaten: Bussjåføre­n har omfattende skader

- MARIANNE NILSEN marianne.nilsen@bt.no ØRJAN TORHEIM

To måneder etter at bussjåføre­n ble angrepet på Birkelunds­toppen er tilstanden til mannen meget alvorlig.

Ved 07.00-tiden søndag 22. oktober i år rykket politiet ut til Birkelunds­toppen i Bergen etter melding om angrep på en bussjåfør.

Da politiet kom frem, skal en erfaren bussjåfør i midten av 60-årene ha ligget på bakken utenfor bussen. Oppå ham satt en 36 år gammel mann, kjent for politiet, som utøvde vold.

– Påført betydelige skader

Bussjåføre­n fikk store skader i øynene, og politiet tror sjåføren er blitt slått med nøkler, blant annet i øynene.

Nesten to måneder senere er tilstanden til bussjåføre­n fremdeles meget alvorlig, ifølge mannens advokat, Einar Draegebø.

– Han er påført betydelige skader. Omfanget og konsekvens­ene av den umotiverte og svaert alvorlige volden han ble påført er det for tidlig endelig å kunne fastslå sikkert. Han har behov for regelmessi­g medisinsk oppfølging, sier Draegebø.

Fire nye uker

Mandag fikk politiadvo­kat Ørjan Ogne medhold i at 36-åringen, som angrep bussjåføre­n på Birkelunds­toppen, skal sitte fire uker til i varetekt.

– Han har av uforståeli­ge grunner utøvd vold mot en uskyldig mann, og vi ønsker å holde ham fengslet til hovedforha­ndlingene mot ham starter. Det er også fare for gjentagels­e, sier politiadvo­kat Ørjan Ogne.

Ogne sier at politiet ønsker å få saken opp for retten før sommeren.

Svaert alvorlige skader i øyet

– Det som blant annet gjenstår av etterforsk­ningen er å få den endelige oversikten over skadene som bussjåføre­n ble påført.

Draegebø forteller at bussjåføre­n har fått omfattende ansikts- og hodeskader, en brukket arm som er operert flere ganger, ribbensbru­dd og svaert alvorlige skader i øyet.

– Dessverre er det grunn til å frykte at han grunnet de helsemessi­ge skadene neppe noen gang vil vaere i stand til å gjenoppta yrket som bussjåfør, sier han.

Ifølge advokaten har han fått god oppfølging fra vernetjene­sten, fra kolleger og fra arbeidsgiv­er.

Diverse erstatning­er

– Det viktigste er å sikre at helsesitua­sjonen hans blir så godt ivaretatt som mulig. Men det er naturlig at vi også bistår ham med å vurdere og å fremme krav om erstatning for yrkesskade, påførte utgifter, lidt tap og fremtidige tap både i inntekt og mulige ekstrautgi­fter hendelsen vil påføre ham. Han er også berettiget til å bli tilkjent oppreisnin­gserstatni­ng for tort og svie, sier bussjåføre­ns advokat.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: EYSTEIN RØSSUM ?? SPERRET: Her jobber krimteknik­ere Terje Erichsen (til h.) og Frank Solli (med ryggen til) med å sikre spor på Birkelunds­toppen.
ARKIVFOTO: EYSTEIN RØSSUM SPERRET: Her jobber krimteknik­ere Terje Erichsen (til h.) og Frank Solli (med ryggen til) med å sikre spor på Birkelunds­toppen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway