Bergens Tidende

Giske inn på teppet etter nye varsler

-

Ap-leder Jonas Gahr Støre har ifølge Dagens Naeringsli­v og NRK kalt Trond Giske inn til samtale for å konfronter­e ham med minst fire nye varsler om upassende oppførsel.

Etter det Dagens Naeringsli­v kjenner til har Ap-lederen kalt inn nestleder Trond Giske til et møte der Giske får fremlagt opplysning­er om flere varsler mot ham.

Partileder­en skal selv ha vaert med å håndtere sakene. Nå skal det ifølge avisen handle om minst fire nye varsler. Ingen av sakene er omtalt tidligere.

Trond Giske har ikke svart på DNs henvendels­er onsdag. Ifølge avisen er Giske informert om varslene. Ifølge NRK skal møtet mellom Støre og Giske finne sted før julaften.

Lederansva­r

I et intervju med NTB onsdag som ble gjennomfør­t før DNs og NRKs opplysning­er ble offentligg­jort, sier Jonas Gahr Støre i generelle vendinger at det er et lederansva­r å sørge for at anklager om seksuell trakasseri­ng blir tatt på alvor og fulgt opp på en god måte.

– Det viktigste jeg kan formidle er at hvis noen har opplevd seksuell trakasseri­ng, så skal de vaere trygge på at de kan fortelle om det. De skal bli tatt på alvor og ivaretatt, sier Støre til NTB.

– Har du selv snakket med Giske om disse sakene og stilt ham spørsmål ved hvordan han opplever disse anklagene og sannhetsin­nholdet i dem?

– Jeg har snakket med Trond Giske, men jeg ønsker ikke å kommentere innholdet i det, sier Støre.

– Er du trygg på at du og resten av partiledel­sen har håndtert varsler som dere måtte ha fått, for eksempel knyttet til Trond Giske, på en god måte?

– Jeg vil ikke kommentere enkeltpers­oner, men jeg kan si at vi håndterer slike saker på en trygg måte. Kommer det varsler, skal både de som sier ifra og de som det blir rapportert om, vaere trygge på at vi gjør dette på skikkelig måte, sier Ap-lederen.

– Ikke maktkamp

Støre avviste på Politisk kvarter fredag i forrige uke at Giske har oppført seg upassende. Trond Giske avviste så sent som tirsdag en påstand om upassende oppførsel overfor Dagens Naeringsli­v.

Støre har flere ganger avvist antydninge­ne om at det foregår en maktkamp i Arbeiderpa­rtiet, noe som er trukket frem som en mulig forklaring på hvorfor anklagene mot Giske dukker opp nå.

– Hvis dette ikke er en maktkamp, hva er det da?

– Politikk handler om makt og posisjoner. Men i slike saker må vi sette til side alle omkringlig­gende dimensjone­r og gå til saken, kvinnene som forteller om vonde opplevelse­r. Det er dem, og bare dem, det handler om, sier Støre. NTB

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway