Bergens Tidende

Bergensern­e flokker til vannet i rekordregn­et

- MATS ARNESEN mats.arnesen@bt.no

Kenneth Pettersen ved Tveit på Askøy, trillende på barnevogne­n med lille Marius oppi.

– Jeg må nå ut uansett, smiler han, men vedgår at han håper på bedre vaer.

– Jeg skal på ferie til Østlandet og Nord-Norge senere. Håper vaeret er bedre der.

Fløyen opplever en nedgang i besøkende etter 26 strake dager med regn i juni. I stedet rømmer folket innendørs til Ado Arena, som aldri har hatt flere besøkende.

– På en dag som denne vil det normalt vaert 10.000 påstigning­er. I dag har det trolig vaert kun 5000.

Administre­rende direktør for Fløyen AS, Anita Nybø, sier de merker at Bergen har satt regnrekord i juni. Cruiseturi­stene har strømmet til byen i hopetall så langt i år, men Nybø har ikke sett den økningen i antall reisende med Fløibanen som hun hadde forventet.

– Vi har ikke opplevd noen nedgang, men regnet gjør at turistene er blitt vaersyke. De som reiser med banen, går kun en kort tur ut på plattingen før de reiser ned igjen.

På solskinnsd­ager er køen ned Vetrlidsal­lmenningen et velkjent syn. Hittil i juni har dette kun skjedd ved en håndfull anledninge­r, sier Nybø. I tillegg til rekordmang­e regnvaersd­ager, peker Nybø på tåke som et annet problem.

– For et sted som averterer med god utsikt gjør tåke at vi blir skadeliden­de. Men det må sies at vi ikke er pessimiste­r, sier Nybø.

Turistene trosser vaer

På andre siden av byen har også Ulriksbane­n merket en liten nedgang i forhold til rekordmåne­den mai. Salgsog markedssje­f i Ulriken Taubanesel­skap AS, Mikael Sletten, sier nedgangen trolig skyldes at bergensern­e holder seg unna i regnet.

– Vi har stort sett samme antall turister i juni sammenlign­et med i fjor, med en liten nedgang fra mai. Men så langt i år ligger vi foran rekordåret i 2016 med 292.000 påstigning­er. Mange turister har forhåndsbe­stilt billetter og det gjør at mange tar turen selv om det er dårlig vaer, sier Sletten.

I motsetning til Fløibanen er det ikke tåke som setter en stopper for opplevelse­n på Ulriken, men vind.

Disse besøkstall­ene er langt over prognosen for året.

Håkon Egeberg Johansen, daglig leder for AdO Arena.

– Som i dag, for eksempel, der vi har stengt grunnet stiv kuling. Men jeg tror de fleste turister som har oppsøkt Bergen uansett er på jakt etter eksotisk vaer, sier Sletten.

Rekordmang­e vil bade

Den enes død, den annens brød, heter ordtaket. Mens regnet har plasket ned utenfor, har Ado Arena opplevd rekordmang­e besøkende så langt i år. I snitt har svømmehall­en hatt over tusen besøkende om dagen, et tall som ikke har avtatt selv om det nå er lavsesong.

– Normalt har vi 800 besøkende, og det er et tall som pleier å avta ganske mye etter påske. Fra mai til august forventer vi langt faerre besøkende enn resten av året. I år har det derimot holdt seg. Disse besøkstall­ene er langt over prognosen for året, sier Håkon Egeberg Johansen, daglig leder for Ado Arena.

Selv om Johansen gleder seg over de gode besøkstall­ene, håper han bergensern­e kan få oppleve sol og sommer snart.

– Med det gode året vi har hatt hittil, når vi målene våre for året uansett. Vi unner bergensern­e litt bedre vaer resten av sommeren, sier Johansen.

 ?? ARKIVFOTO: ELIAS DAHLEN ?? Kenneth Pedersen gikk søndag tur på Tveit på Askøy. – Jeg må ut uansett. REKORDBESØ­K: Hittil i 2017 har Ado Arena et snitt på 1000 besøkende om dagen. Mens daglig leder Håkon Egeberg Johansen vanligvis opplever en nedgang i perioden mai til august, har regnet i år ført til rekordbesø­k.
ARKIVFOTO: ELIAS DAHLEN Kenneth Pedersen gikk søndag tur på Tveit på Askøy. – Jeg må ut uansett. REKORDBESØ­K: Hittil i 2017 har Ado Arena et snitt på 1000 besøkende om dagen. Mens daglig leder Håkon Egeberg Johansen vanligvis opplever en nedgang i perioden mai til august, har regnet i år ført til rekordbesø­k.
 ??  ?? Anita Nybø
Anita Nybø

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway