Bergens Tidende

Kontrollut­valget

-

Kontrollut­valget er pålagt å ha en uavhengig administra­sjon/sekretaria­t, som verken er knyttet til kommuneadm­inistrasjo­nen eller til kommunens revisor, men direkte underordne­t kontrollut­valget.

Kontrollut­valgets sekretaria­t er utvalgets operative ledd og skal etter oppdrag fra utvalget sørge for at det blir foretatt tilsyn med administra­sjonen og revisjonen.

Sekretaria­tet påser at saker som behandles av kontrollut­valget er forsvarlig utredet og at utvalgets vedtak blir iverksatt.

Kontrollut­valget er direkte underlagt bystyret og består av ni medlemmer og ni personlige varamedlem­mer valgt av bystyret. Utvalgets leder og nestleder er medlemmer av bystyret. ner at feil kan skje, men påpeker at lederen og nestledere­n i denne saken har fått gjentatte advarsler i forkant av handlingen­e sine.

– Og så handler de eksplisitt i strid med det som er korrekt. Det er veldig kritikkver­dig, sier han.

Thor Brekkeflat (Ap) sier det var Monsen som holdt hånd om denne saken og at han bare var med på et møte.

– Du hadde jo fått beskjed om reglene i mars? Ringte ingen alarmklokk­er?

– Jeg var ikke observant nok på det. Men alle er enige i at det var feil fremgangsm­åte. Det viktige for meg er at de ansatte har de lønningene de skal ha ut fra jobben de gjør, sier Brekkeflat.

– Kjemper mot fagforenin­g

Robert Monsen mener saken illustrere­r hva som skjer «når man legger seg ut med fagforenin­gen».

Han avviser på det sterkeste at han har forsøkt å misbruke fullmakten til å gjennomfør­e forhandlin­gene på egen hånd, og sier han var tvunget til å gripe inn i denne saken i sommer fordi situasjone­n var akutt.

– Du fikk jo beskjed fra kommunen i mars om at du ikke hadde rett til å forhandle?

– Det har jeg ikke forstått. Jeg forsto det slik at vi skulle gjøre det slik vi gjorde det. Da burde de i så fall vaert mer spesifikke.

Det er ingen tvil om at det er forhandlin­gslederen i kommunen som har myndighet til å forhandle i slike saker, ingen andre.

Marte Mjøs Persen, ordfører i Bergen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway