Bergens Tidende

Harry Kanes 2017-tall

-

39 mål på 36 ligakamper i 2017. Alan Shearer hadde den forrige rekorden på 36 mål på 42 PL-kamper (satt i 1995).

21 av Kanes mål kom i vårsesonge­n, mens 18 denne sesongen.

6 PL-hattrick i 2017. Det er rekord for et kalenderår. De kom mot West Bromwich, Stoke, Leicester, Hull, Burnley og Southampto­n.

20 av målene kom i Tottenhams hjemmekamp­er, 19 på bortebane.

Totalt 56 mål på 52 kamper for Tottenham og England i 2017. Det er to mer enn Lionel Messi.

96 ligamål totalt for Tottenham. Ett mål bak Teddy Sheringham­s klubbrekor­d.

2017. Du fortjener rekorden, skrev den tidligere landslagss­pilleren på Twitter da rekorden ble slått.

Målfest

Det skjedde tidlig i kampen. Allerede i det 22. minuttet vant Kane duellen ved bakerste stolpe, stanget Tottenham i ledelsen og sikret seg rekorden.

Deretter pyntet både han og Tottenham på tallene. Syv minutter før pause vartet London-klubben opp med en herlig angrep, som endte med at Heung-Min Son spilte fri Kane. Han var iskald foran mål og la på til 2–0.

Tidlig i annen omgang tegnet flere Spurs-spillere seg på scoringsli­sten. Dele Alli scoret London-klubbens tredje i det

49. minuttet, mens Son økte til

4–0 to minutter senere. Men dette var Harry Kanes store kveld. Etter at Sofiane Boufal hadde redusert ledelsen, viste 24-åringen igjen storhet og fullførte hattricket med en lekker lobb.

At Dusan Tadic sørget for at det til slutt endte 5–2, var av mindre betydning. Tottenham hadde tatt tre nye poeng, Kane var blitt historisk.

– Det eneste som var skuffende, var at vi slapp inn to mål. Men vi scoret fem og avsluttet året på en fin måte. Forhåpentl­ig blir 2018 enda bedre, sier Kane.

Flere enn Messi

For hans egen del skal det godt gjøres. Dersom man legger målene han har scoret i andre turneringe­r til de 39 Premier League-scoringene, øker nemlig antallet til 56. Et antall ingen spillere i verden har kunnet matche i 2017.

Før engelskman­nens hattrick mot Southampto­n, var det Lionel Messi som tronet øverst på den internasjo­nale toppscorer­listen med sine 54 mål.

Nå er det altså Harry Kane. – Det har vaert et fantastisk år. Å bli sammenlikn­et med slike spillere - Messi og Shearer - det er stort for meg. Et nytt hattrick var en glimrende måte å avslutte året på, sier Tottenham-spilleren.

Til BBC røper han den lite oppsiktsve­kkende hemmelighe­ten.

– Det handler om å bli bedre for hvert år. Det har jeg gjort i løpet av hele karrieren, og det kommer jeg til å fortsette med, sier han.

5–2-seieren over Southampto­n gjør at Tottenham avslutter året med seier i fem av de seks siste kampene i alle turneringe­r. Det gleder manager Mauricio Pochettino, som selvsagt håper at den gode trenden vil fortsette på nyåret.

– Vi er ambisiøse, men jeg er glad for at vi avsluttet året på en god måte. Neste år må vi vinne hver eneste kamp.