Bergens Tidende

18-åring omkom i trafikkuly­kke på Husnes

- CHRISTIAN NICOLAISEN christian.nicolaisen@bt.no MALENE INDREBØ-LANGLO

Politiet friga onsdag navnet på den omkomne i samråd med familien.

Det var 18 år gamle Jens Emil Tøkje Jacobsen, bosatt på Valen, som omkom etter at bilen han satt i gikk rundt i Opsangerve­gen på Husnes i Kvinnherad natt til onsdag.

– Vi fikk inn meldingen like etter klokken 01.30 natt til onsdag, sier operasjons­leder Frode Kolltveit i Vest politidist­rikt.

Det var to jevnaldren­de menn i slutten av tenårene i bilen. Tilstanden til den andre er kritisk, men stabil. 18-åringen er innlagt på Stavanger universite­tssykehus.

– Bilen har snurret, gått rundt og truffet autovernet. Da nødetatene kom til stedet var den ene mannen bevisst. Den andre ble forsøkt gjenoppliv­et i noen minutter, men er dessverre bekreftet omkommet, sa Kolltveit i politiet ved 03.30-tiden natt til onsdag.

Kunne ikke lande

Den andre mannen er omtalt av politiet som hardt og kritisk skadet.

– Mannen ble i første omgang kjørt til Stord sykehus. I løpet av natten ble han sendt videre til Stavanger universite­tssykehus, sa operasjons­leder Kolltveit til BT tidlig onsdag morgen.

Lensmann ved Kvinnherad lensmannsk­ontor, Sigurd Børve, sa at nattens uvaer hindret luftambula­nsen å lande på Husnes.

– Da nødetatene kom frem til stedet sluddet og regnet det tett. Vinden gjorde også at det ikke var mulig for luftambula­nsen å lande. Gutten ble derfor sendt med ambulanseb­il og båt til Stord sykehus, sier Børve.

Jens Emil Tøkje Jacobsen fylte 18 år 2. juledag.

– Kvinnherad kommune har etablert et kriseteam på Husnestune­t ved legevakten på Husnes. Personer som ønsker det kan ta kontakt på stedet, sier Kolltveit.

– Svaert glatt i området

Ulykkesste­det ligger på en kommunal vei, Opsangerve­gen, like ved avkjøringe­n til Torboneset, mellom Husnes og Sunde. Veien har 60-sone. Ifølge politiet var det svaert glatt på stedet. Årsaken til ulykken er ikke kjent.

– Dette er det verste et lite lokalsamfu­nn kan oppleve, sier ordfører i Kvinnherad kommune, Peder Sjo Slettebø.

– Tankene mine går til familien, de pårørende og vennene til de som både har mistet enn venn, og har en venn liggende alvorlig skadet på sykehuset. Jeg håper mannen som er kritisk skadet kommer fra det med livet i behold, sier Slettebø.

Andre ulykken på en uke

Det har vaert en belastende uke for Kvinnherad.

Fredag 22. desember krasjet en bil med seks passasjere­r i en fjellvegg ved Halsnøytun­nelen. Fem personer ble sendt til Haukeland med helikopter. Tre av dem alvorlig skadet. Senere samme dag varslet politiet at de ville se på tiltak for å få ned ulykkessta­tistikken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway