Bergens Tidende

Erna Solberg besøker Donald Trump

-

Statsminis­ter Erna Solberg (H) skal besøke president Donald Trump i Washington 10. januar. Forsvar, handel, klima og fred vil stå på plakaten.

De to statsleder­ne skal diskutere felles forsvar, sikkerhets­spørsmål innen Nato og koalisjone­n for å bekjempe IS, skriver VG, som først meldte om nyheten onsdag kveld. Også handel og investerin­ger vil bli blant temaene.

Statsminis­terens kontor skriver i en pressemeld­ing onsdag kveld at også klima- og fredsspørs­mål vil vaere tema under møtet.

– Presidente­n ser frem til å utveksle synspunkte­r på bilaterale bånd mellom USA og Norge, skriver Det hvite hus i en kunngjørin­g på sine nettsider.

Tredje møte

– USA er viktig for Norge for sikkerhet og handel. Et slikt møte gir oss muligheten til å fremme vårt syn på en åpen verdenshan­del og viktighete­n av at vi jobber sammen internasjo­nalt for å løse klimautfor­dringene, sier statsminis­ter Erna Solberg, som med dette møter Trump for tredje gang.

Hun møtte presidente­n under Nato- og G20toppmøt­ene i 2017. Møtet

10. januar blir imidlertid det første bilaterale møtet mellom de to. Det blir samtidig Erna Solbergs tredje besøk til Washington som statsminis­ter.

Søreide blir med

Utenriksmi­nister Ine Eriksen Søreide (H) deltar også på det bilaterale møtet.

– Våre to land har utstrakt samarbeid på en rekke områder, vi er naere allierte og jeg ser frem til et nyttig møte, sier statsminis­teren.

Tema for møtet vil vaere den sikkerhets­politiske situasjone­n, samarbeid i Nato, felles norsk-amerikansk­e interesser og internasjo­nale spørsmål som fredsprose­sser, klima og handelspol­itikk, opplyser Statsminis­terens kontor.

NTB

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway