Bergens Tidende

Nest-Sotra må ha ti nye spillere før serien starter opp

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

– Jeg er overhodet ikke bekymret, sier NestSotra-trener Steffen Landro om spillerne han har til rådighet.

En vareopptel­ling i Nest-Sotras garderobe vil ikke kreve dugnadsvil­lige ungdommer for å få gjennomfør­t. For spillerne strilene har kontrakt med til neste sesong, kan man telle på to hender.

I utgangspun­ktet skulle det vaere ni. Men etter at midtbanesp­iller Gaute Vetti gikk til Sarpsborg 08 tidligere denne uken, har antallet sunket til åtte:

Johnny Furdal, Bjarte Haugsdal, Kristoffer Bidne, Erlend Hellevik Larsen, Ståle Steen Saethre, Alexander Dang, Peter Sørensen Nergaard og Joachim Edvardsen.

–Det er kremen av kremen, sier trener Steffen Landro.

– Ingen har bedre oversikt

Før sesongen starter med et lokaloppgj­ør mot Åsane 2. påskedag, trenger han å fylle opp stallen med hele ti nye spillere. Flestepart­en av dem bør vaere på plass når sesongoppk­jøringen starter 8. januar.

Det bekymrer ikke treneren. – Overhodet ikke. Jeg er faktisk på vei til forhandlin­ger med en spiller akkurat nå. Vi håper å få på plass fire-fem spillere før nyttår, selv om det kanskje er litt ambisiøst, sier Landro, og legger til:

– Men vi er kommet veldig langt, så ingenting er umulig.

Nest-Sotra trenger spillere i alle ledd, men leter hovedsakel­ig etter offensive spillere. Spisser, kanter og ikke minst sentrale midtbanesp­illere, som de per dags dato er blottet for.

Lite penger

De skal aller helst vaere lokale og unge, men Landro er villig til å fire litt på kravene.

– Vi har prinsipper vi jobber etter. Vi skal vaere så lokale som mulig, men spillerne må jo vaere gode nok. Hvis de er det, så skal vi finne dem. Det er ingen som har så god oversikt over spillere i Hordaland som oss, sier den frittalend­e treneren.

Men god oversikt er ikke alltid nok. Klubben er i rød sone økonomisk, og er avhengig av at spillerne kommer vederlagsf­ritt og uten store lønnskrav. Det begrenser muligheten­e.

– Vi er helt nødt til å få mer ut av hver eneste krone enn de andre lagene i 1. divisjon. Håpet er at vi er attraktive for unge spillere som er ute etter spilletid, for det vil de få her. Vi kommer etter alle solemerker til å ha en veldig tynn stall, så det kommer til å bli spilletid på alle, sier sportssjef Arve Haukeland, og legger til:

– Vi søker unge spillere som er villig til å investere litt i karrieren sin selv.

Interesser­t i Brann-talenter

Første mann på vei inn portene blir etter alle solemerker keeper Egil Selvik, som blir innleid fra Sandnes Ulf. I tillegg kan Landro opplyse om at de er i forhandlin­ger med flere aktuelle navn, både lokalt og andre steder i landet.

Klubben vil også ha flere prøvespill­ere på trening over nyttår.

– Men vi skal ta oss god tid. Vi må ha 14 spillere når sesong- oppkjøring­en begynner, men resten kan vi vente helt til mars med å signere. Erfaringsm­essig blir alltid noen interessan­te spillere tilgjengel­ige mot slutten av overgangsv­induet, sier Landro, og trekker frem Peter Sørensen Nergaard og Andreas Rødsand som eksempler.

Begge kom til Nest på tampen av overgangsv­induet forrige sesong, og spilte helt sentrale roller for at opprykket ble sikret.

– Så vi kommer ikke til å slutte å jobbe selv om vi har en stall klar, sier treneren.

– Dere hadde Brann-spiller Halldor Stenevik på lån forrige sesong. Er det en spiller som fortsatt er interessan­t?

– Ja, vi fikk et veldig positivt inntrykk av ham forrige sesong, sier Landro.

Etter det Bergens Tidende erfarer er Nest også i dialog med Brann om Marius Bildøy. Foreløpig ønsker begge de to talentene å bruke sesongoppk­jøringen til å se an posisjonen sin i Brann før de eventuelt lånes ut.

– Ikke nedrykksst­rid

Onsdag offentligg­jorde Norges Fotballfor­bund (NFF) kampoppset­tet for 1. divisjon den kommende sesongen. For Nest-Sotras del både starter og slutter det med lokaloppgj­ør mot Åsane.

– Den første kampen kommer til å vaere full av prestisje. Ellers har jeg bitt meg merke i at vi skal møte alle de store lagene på hjemmebane om våren, det er bra. Vi kan få en god start, sier Landro, som med den største selvfølgel­ighet er offensiv foran comeback-sesongen på nest høyeste nivå.

– Om motstander­en heter Tromsdalen eller Aalesund spiller ikke noen rolle, ingen gleder seg til å spille på Ågotnes.

– Hva er klubbens målsetting?

– Vi må få satt stallen før vi sier noe om det, men jeg har ingen planer om å vaere i nedrykksst­riden, sier Landro.

 ?? FOTO: TOR HØVIK ?? JUBELSCENE­R: I Hønefoss kunne Nest-Sotra-spillerne feire opprykket til 1. divisjon.
FOTO: TOR HØVIK JUBELSCENE­R: I Hønefoss kunne Nest-Sotra-spillerne feire opprykket til 1. divisjon.
 ??  ?? Steffen Landro
Steffen Landro
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway