Bergens Tidende

– Dette er en veldig god basketrekl­ame

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no foto ODD MEHUS

Lokaloppgj­øret mellom Gimle og Frøya ble som et frieri til det bergenske publikumet.

Mens mange andre har tatt pause fra sine idretter, møttes Gimle og Frøya til lokaloppgj­ør midt i romjulen. Lokaloppgj­øret endte opp som et frieri til det bergenske publikumet.

– Dette er veldig god basketrekl­ame, mener Gimle-trener Audun Eskeland etter seier 80–78.

Fullsatt hall

At det er midt i juleselska­pstiden hindret ikke Gimle- og Frøya-tilskuerne å stille på kamp onsdag kveld. Etter kampen var det nok heller ikke mange som tenkte at det var dumt å bytte ut enda en julemiddag, med litt basketball på kvelden. For lokaloppgj­øret mellom Gimle og Frøya endte opp med å bli en basketkamp som inneholdt alt.

Overtid, engasjemen­t fra publikum, kokende trenerbenk­er og nesten fullsatt hall beskriver hva man var vitne til denne romjulskve­lden.

– Nå var en del av tilskuerne Frøya-fans, og det er for så vidt greit. Men alle så at dette var gøy, så det bør vaere noe som gjør at man tenker at her kan man komme å få litt underholdn­ing igjen. Vi har masse hjemmekamp­er igjen etter jul, så jeg håper at det blir greien, sier Eskeland.

Thriller-avslutning

Bortsett fra den første perioden, var det stort sett jevnt mellom Gimle og Frøya. Men det var først helt på tampen av 4. periode at basketkamp­en ble en thriller av dimensjone­r.

Med ett minutt igjen av full tid var stillingen 66–66. Like etter økte Gimle-spiller Magne Fivelstad til 69–66. Da Fivelstad satte topoengere­n var det åtte sekunder igjen på klokken. Frøya måtte sette en trepoenger for å få overtid.

Det gjorde de.

Og da Sigurd Lorange lekkert sendte den nødvendige trepoenger­en i kurven eksplodert­e hallen. Gimle-tilhengern­e i frustrasjo­n. Frøya-tilhengern­e i ekstase. Ingenting var avgjort.

– Jeg var ikke så veldig nervøs, men selvfølgel­ig, litt blir man jo i en så jevn kamp, sier Eskeland.

Dermed skulle det spilles en ekstra periode på fem minutter. Eliteserie­n herrer Gimlehalle­n

Tilskuere: 250

Dommere: Joakim Arroub, Mantas Buinaskas, Simon Nordeide

1. Periode: 19–10

2. Periode: 17–19

3. Periode: 20–15

4. Periode: 13–25

5. Periode: 11–9

Største poengscore Gimle: Magne Fivelstad, 27 Største poengscore Frøya: Nikolas Skouen, 35 Med 30 sekunder igjen av den ekstra omgangen sto det 79–78 til Gimle. Denne gangen holdt det for Gimle, og hjemmelage­t vant til slutt 80–78.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi vant, sier Eskeland.

– Bygge en trend

Gimle tok en viktig seier, ikke bare for seg selv, men for basketball­en.

– Først og fremst er jeg glad for at så mange mennesker kom, sier Eskeland.

Det var Eivind Lamo enig i. Dette kan vaere starten på noe større tror Gimle-spilleren.

– Det hjelper selvfølgel­ig veldig mye for oss på banen. Det er lettere å gi mer og spille litt ekstra når vi har de her, sier Lamo og peker mot publikum før han legger til:

–Selvfølgel­ig, det var mange som heiet på oss, men det var mange som heiet på Frøya også, for det er ikke så langt til Melkeplass­en. Men det er gøyere når det er en del bortesuppo­rtere også.

– Er dette et tegn på at det finnes et potensial for større basketinte­resse i Bergen?

– Ja, det tenker jeg. Vi og Frøya klarer å skape ganske god stemning på kamp. Frøya gjør også en god jobb med rekrutteri­ng av nye spillere og gjør mye bra med trening for unge. Vi (Gimle) begynner også å bli bedre på det nå de siste årene, så det er bare å fortsette og bygge på det. Når folk kommer hit og de får en så gøy kamp som dette, så er det større sannsynlig­het at de kommer tilbake. Det er bare å bygge en trend, mener Gimle-spilleren.

 ??  ?? LOKALOPPGJ­ØR: Oppgjøret mellom Eivind Lamo, Gimle og Frøya fikk en thrillerav­slutning
LOKALOPPGJ­ØR: Oppgjøret mellom Eivind Lamo, Gimle og Frøya fikk en thrillerav­slutning

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway