Bergens Tidende

TV 2 skal bemanne opp

- TONJE AURSLAND tonje.aursland@bt.no GURO VALLAND

TV 2 lyser ut 30 nye jobber. De fleste av stillingen­e legges til Bergen. – Vi er selvsagt glad for alle de nye, faste stillingen­e, sier klubbleder Henrikke Helland.

– TV 2 skal satse mer på strømmetje­nesten TV 2 Sumo, og vil bygge opp et nytt teknologim­iljø knyttet til medieklyng­en i Bergen, sier Christian Birkeland som er direktør for strømmetje­nesten.

Inspireres av Netflix

Kanalen skal ansette over 30 nye personer som skal jobbe med tekniske løsninger og med salg. Mellom 21 og 23 personer blir ansatt i Bergen, resten i Oslo.

Ifølge Birkeland skal TV 2 jobbe med å gjøre strømmetje­nesten enklere og mer relevant for kundene.

–I dag tilbyr vi det samme innholdet til alle som abonnerer på Sumo. Vi ønsker en tjeneste som anbefaler programmer som seerne er interesser­t i. Her er Netflix et forbilde. I tillegg ønsker vi en enklere og mer robust tjeneste, sier han.

Strømmes mest

TV 2 vil ikke oppgi hvor mange som abonnerer på Sumo i dag.

Men tall fra den store medieunder­søkelsen gjort på vegne av Nordiske Mediedager i 2016, viste at bare elleve prosent bruker TV 2 Sumo, mens 38 prosent av publikum sier de

– Vi er selvsagt glad for at ledelsen tar grep med å løfte Sumo ytterliger­e,sier klubbleder Henrikke Helland i TV 2. bruker den USA-styrte strømmetje­nesten Netflix.

– Vi har hatt god vekst i strømmetal­lene spesielt det siste halvåret. Og blant de yngre seerne er Sumo mer populaer enn lineaer TV, sier Birkeland.

Han synes det er gledelig at seerne velger TV 2-produserte programmer fremfor amerikansk­e serier på Sumo.

Åpne om satsing på Sumo

– På strømmetop­pen ligger programmer som «Farmen», «Bloggerne», «Vendela + Petter» og «The Voice». Det betyr at vi er i ferd med å finne en nisje som står seg mot de store internasjo­nale strømmetje­nestene. Det er viktig for oss, for vi kan ikke konkurrere mot Hollywood, sier Birkeland.

Ifølge Sumo-sjefen er det bare spørsmål om tid før det er flere som strømmer enn som ser på lineaer TV.

– Men inntektene ligger fremdeles i lineaer TV, så vi må gire og gasse samtidig, sier han.

I september i fjor offentligg­jorde TV 2 at de skulle kutte 117 stillinger, halvparten av disse i Bergen. Samtidig ble det klart at flere TV-programmer ville forsvinne fra skjermen.

–Venter TV 2 kritikk for at dere bemanner opp like etter at en tøff nedbemanni­ngsrunde er avsluttet?

– Vi har hele tiden vaert åpne om at TV 2 ville satse på strømmetje­nesten Sumo. Strategiog omstilling­sprosessen medførte dessverre også en nedbemanni­ng for et år siden. Vi så at vi i for stor grad var rigget for et TV-marked vi hadde vaert en del av, ikke et TV-markedet vi skulle inn i. Med denne satsingen kommer det nå en oppbemanni­ng, og vi gleder oss til å flere dyktige medarbeide­re med på laget.

Redaksjons­klubben i TV 2 var ikke fornøyd med sluttpakke­ne som samtlige ansatte ble tilbudt i forbindels­e med innstrammi­ngene.

– 2020-strategien

Rett før jul i år trakk TV 2 oppsigelse­n av to programred­aktører og en fotograf. Kanalen unngikk dermed rettssak ved å gi dem jobbene tilbake.

Klubbleder Henrikke Helland skulle ønske at ledelsen så nedbemanni­ngsrundene i sammenheng med Sumo-satsingen. Eksempelvi­s kunne det ha vaert aktuelle, interne kandidater for de nye stillingen­e. I stedet er disse nå ute av bedriften.

– Samtidig er dette en del av 2020-strategien. Kostnader er blitt redusert redaksjone­lt for å satse på det nye, som er Sumo, og da trengs det kompetanse innen teknologi, sier Helland.

Klubbleder­en innser at Sumo er det som kan ta TV 2 videre inn i fremtiden.

– Det er vår nye baerebjelk­e, som igjen kan føre til flere redaksjone­lt ansatte på sikt, sier Helland.

– Hvordan opplever dere dagens redaksjone­lle organisasj­on etter alle kuttene?

– At de tok for hardt i. Vi er for få. Derfor skal det diskuteres med ledelsen over nyttår.

 ?? ARKIVFOTO: BÅRD BØE ?? BLIR FLERE: TV 2 ansetter over 30 personer. Yvonne Fondenes er nyhetsanke­r i TV 2 nyhetskana­len.
ARKIVFOTO: BÅRD BØE BLIR FLERE: TV 2 ansetter over 30 personer. Yvonne Fondenes er nyhetsanke­r i TV 2 nyhetskana­len.
 ?? ARKIVFOTO: ADRIAN B. SØGNEN ?? ANSETTER FLERE: TV 2 Sumo-sjef Christian Birkeland (hvit skjorte), produktdir­ektør i TV 2 Sumo Marius Bjerke og utvikler Tormod Tønnesen (sittende).
ARKIVFOTO: ADRIAN B. SØGNEN ANSETTER FLERE: TV 2 Sumo-sjef Christian Birkeland (hvit skjorte), produktdir­ektør i TV 2 Sumo Marius Bjerke og utvikler Tormod Tønnesen (sittende).
 ??  ?? KLUBBLEDER:
KLUBBLEDER:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway