Bergens Tidende

Nyttårsfor­settet holdt: Gabriela gikk ned 28 kg på fire måneder

- SILJE DYREGROV silje.dyregrov@bt.no foto ØRJAN DEISZ

– Jeg har dager der jeg ikke synes det er så gøy å trene. Men jeg gjør det likevel. Jeg vil aldri tilbake der jeg var, sier Gabriela Elisa Saehle.

31-åringen løper uanstrengt på tredemølle­n. De siste to årene har hun i snitt vaert på treningsse­nter hver tredje dag.

– Går det flere dager uten at jeg får trent, så føler jeg meg ikke så bra, sier Saehle.

Men 31-åringen fra Bergen har ikke alltid vaert så aktiv.

Etter at hun sluttet med fotball da hun var 19–20 år, ble trening en sporadisk og liten del av hverdagen. Samtidig var kostholdet lite gjennomten­kt.

Ville ikke «ofre» bursdager

– Jeg trodde jeg spiste sunt, men jeg spiste for mye og for usunt. Lite søvn, masse jobb og lite energi endte ofte med kjappe matløsning­er. Jeg jobber på en bensinstas­jon, så da ble det til at jeg spiste mye mat der, sier Saehle.

Vekten økte gradvis de neste årene. Ved nyttår for to år siden fikk hun nok, etter å ha sett flere bilder av seg selv. Hun fikk hjelp fra personlig trener på Evo, Thorbjørn Krokene.

– På første møte brukte vi lang tid og diskuterte hele det neste året under ett, sier Krokene.

Saehles hovedmål var gå ned i vekt, uten at det gikk ut over livskvalit­et og det sosiale. Hun ville for eksempel ikke «ofre» bursdager og høytider. Blant annet fylte hun, og flere venner, 30 år det året.

De la derfor opp en plan etter det, der de vekslet mellom fokus på vektnedgan­g, og styrke og vedlikehol­d.

Intensiv trening

Fra januar til juni fokuserte de på høyintensi­v trening og kaloriunde­rskudd. Intensitet­en ble gradvis trappet opp etter hvert som formen ble bedre.

Mestring er viktig, så treningen ble justert etter dagsform. De kombinerte sirkeltren­ing, sykkel- og rointerval­ler,

 ??  ?? SPREK: Gabriela Elisa Saehle har gått ned 28 kg siden hun la om livsstilen for to år siden. Her er hun på Evo Nesttun.
SPREK: Gabriela Elisa Saehle har gått ned 28 kg siden hun la om livsstilen for to år siden. Her er hun på Evo Nesttun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway