Bergens Tidende

Denne bergensere­n slår seg opp i boksesport­en

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no foto TOR HØVIK

17 år gammel hadde Veronica Losvik aldri drevet med kamsport. Nå har hun NM-gull i boksing og Cecilia Braekhus i ryggen.

Hun stakk seg ikke frem, men pekte seg likevel ut, Veronica Losvik (26).

17 boksere, alle jenter og damer, var samlet av et felles forbilde. I vakkert vaer, med utsikt over båtlivet rundt noen av Kragerøs mange hundre øyer, ledet Cecilia Braekhus en bokseleir.

– Veronica gikk litt for seg selv. Da begynte interessen min å bli vekket, sier Braekhus.

– Hun trente, sparret litt og jeg så med en gang det var noe litt spesielt der, fortsetter hun.

– Noe man er født med

Veronica Losvik, som Braekhus, er fra Bergen. Sistnevnte inviterte på lunsj. Siden har proffverde­nsmesteren fulgt med. Braekhus fikk med seg at Losvik vant NM, hun har sett hvordan Losviks tekniske småfeil er blitt faerre og mindre.

Hun har sett noe i bysbarnet som minner om henne selv.

– Det er noe man bare er født med, noe som ikke kan forklares. Veronica er en bokser der noe ligger latent inni henne, sier Braekhus.

Gode ord, store ord, å ta med seg for en som var nesten voksen før hun prøvde boksing for første gang. 17 år gamle Veronica Losvik med en kompis på trening hos Bergen Atletklubb.

– Vi ville prøve. Det var trening i Sentralbad­et. Jeg kom dit uten å ha drevet kampsport i det hele tatt. Jeg hadde holdt på med selskapsda­ns, av alle ting, sier Losvik.

Dansetalen­t

Fra hun var liten og ti år fremover, var dansing hennes greie. Hun konkurrert­e mye, hevdet seg. Selv forteller hun om da hun som 13-åring ble norgesmest­er med makkeren. Å vinne seniorNM i en helt annen sport en gang i fremtiden, virket fjernt.

– Det er en veldig kontrast mellom boksing og selskapsda­ns, men så er det også små likheter. Du må ha koordinasj­on, balanse, kroppsbehe­rskelse. Fotarbeid er viktig både i dans og boksing. Dette er egenskaper som danner grunnlaget for boksingen

 ??  ?? HEKTET: Veronica Losvik hadde aldri drevet med kampsport før hun ble med en kompis på boksetreni­ngen til Hjalmar Styve som 17-åring. Ni år senere er hun norgesmest­er og et talent som
HEKTET: Veronica Losvik hadde aldri drevet med kampsport før hun ble med en kompis på boksetreni­ngen til Hjalmar Styve som 17-åring. Ni år senere er hun norgesmest­er og et talent som

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway