Bergens Tidende

Lokal helt på treningsle­ir med Brann

- ANDERS PAMER anders.pamer@bt.no MADS BØYUM

Lokalfotba­llens største navn, Nest-spiller Johnny Furdal, får vise seg enda mer frem for Brann.

Furdal har i et tiår herjet for Nest-Sotra, hvor han har markert seg som yndlingen til alle som følger divisjonen­e under Eliteserie­n tett. Sent i fjor ble han invitert til å trene med Brann, men den foreløpige tilbakemel­dingen var at Brann ikke kom til å tilby ham en kontrakt.

Det var da.

Nå er kvinnherin­gen invitert tilbake til Brann – denne gang ønsker Lars Arne Nilsen å se naermere på teknikeren under Branns to uker lange treningsle­ir på Gran Canaria senere i januar. Han kan også bli å se på trening med Brann før avreise til de spanske øyene.

– Vi ønsker å se mer av ham, men vi må avklare dette med Nest-Sotra først, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til BA, som var først til å publisere sak om Furdal.

Onsdag sa Furdal dette til BT om det foreståend­e treningsop­pholdet:

– Jeg kan ikke gi noen kommentar på dette pr. dags dato.

Nest-Sotras sportssjef Arve Haukeland gir uttrykk for at treningene neppe blir noe problem.

– Det er lenge siden vi sa til Brann at Johnny kunne fått vaere med dem på treningsle­ir. Det er kjekt for ham, det. Jeg hadde kost meg som Brann-spiller på Gran Canaria i 14 dager også!

– Uproblemat­isk?

– Vi vil jo at Johnny skal få muligheten, samtidig som han er vår beste spiller. Det er kjekt hvis han er hos oss og sanker poeng også, men Johnny har spilt ti år i Nest og da skal vi gjøre det vi kan for at han kan få sjansen i eliteserie­n. Men Brann må forholde seg til at han er vår beste spiller med to år igjen av kontrakten.

Haukeland og Nest har etter hvert eksportert mange spillere til Eliteserie­n. Den siste på den lange listen, er Gaute Vetti som før jul signerte for Sarpsborg. Sportssjef­en har ingenting imot at listen forlenges:

– Vi må vite hvor vi er i naeringskj­eden. Brann vil alltid vaere storebror.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway