Bergens Tidende

Østberg tror hun må ha større forsprang

-

Ingvild Flugstad Østberg var sterkest i en dramatisk spurt og styrket ledelsen i Tour de Ski med seier på 10-kilometere­n i Oberstdorf.

Ingvild Flugstad Østberg fikk en uventet lett spurt da lagvenninn­en og Tour-konkurrent­en Heidi Weng falt på oppløpet. Maiken Caspersen Falla ble toer, mens finske Krista Pärmäkoski ble nummer tre.

Weng endte helt nede på 11.plass. Hun tapte dermed viktige bonussekun­der i sammendrag­et og får en tøff kamp mot Østberg om Tour-tittelen.

Nedbrutt Weng

Weng hadde også et uhell i starten, da hun brakk staven. Men hun fikk byttet stav effektivt og tapte ikke noe saerlig på det. Rett etter målgang var hun derimot meget frustrert og ville ikke snakke med seierskvin­nen Østberg.

– Det ble veldig dramatisk, og det er superkjede­lig at det blir sånn. Jeg prøvde å gå bort til henne, men jeg skjønner at hun er kjempeskuf­fet, sa Østberg til NRK.

En tydelig skuffet Weng gikk rett forbi den ventende pressen etter løpet.

Stort nok forsprang?

Østberg har nå 57 sekunders forsprang til Weng før de siste to etappene i touren. Spørsmålet er om det er nok.

– Jeg trenger mer hvis jeg skal vinne til slutt. Men jeg tar alle sekundene jeg kan få. Jeg er i hvert fall veldig fornøyd med

Falla reiser hjem

Toeren på etappen, Maiken Caspersen Falla, bekreftet etter løpet at det blir hennes siste i årets Tour de Ski. Mange hadde trodd hun skulle reise hjem etter at onsdagens sprintetap­pe ble avlyst, men hun tok med seg en god fellesstar­t før hun setter kursen mot Norge.

– Jeg angrer ikke på det akkurat nå, for det gikk jo veldig bra. Men nå er jeg spent på hvordan kroppen svarer, for jeg sliter med luftveiene, sa Falla etter løpet.

Hun syntes synd på lagvenninn­en Weng etter fallet.

– Ja, det er synd om dette skal avgjøre når du har gått så mange renn. Vi får bare «backe» Heidi videre, og så vet vi hvor rå hun er opp Alpe Cermis.

 ?? FOTO: KARL-JOSEF HILDENBRAN­D, AP ?? VINNER: Ingvild Flugstad Østberg vant torsdagens Tour-etappe foran Maiken Caspersen Falla og finske Krista Pärmäkoski.
FOTO: KARL-JOSEF HILDENBRAN­D, AP VINNER: Ingvild Flugstad Østberg vant torsdagens Tour-etappe foran Maiken Caspersen Falla og finske Krista Pärmäkoski.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway