Bergens Tidende

Naboer fortviler over planene om å bygge vei gjennom hagene deres

- EIVIND FONDENES eivind.fondenes@bt.no foto ALICE BRATSHAUG

Flere beboere langs Bjørgeveie­n risikerer å miste deler av eiendommen­e sine.

Beboerne langs Bjørgeveie­n er blitt godt vant til lite trafikk. For noen år siden passerte over 20.000 biler daglig, men etter at siste del av Knappetunn­elen ble åpnet i 2015, ble trafikken mer enn halvert naermest over natten.

– Det var alltid kø her. Hver eneste dag, forteller Katrine Thorsen som bor i et murhus langs veien sammen med mann og to barn.

– Nå er det luksus. Det føles ikke lenger farlig å kjøre ut i veien, og det er trygt for ungene å gå alene til skolen, sier nabo Kenneth Totland.

Men nå har nye planer fra Statens vegvesen skapt bekymring i nabolaget.

De frykter mer trafikk og farligere skolevei, slik det var tidligere. For Thorsen og Totland innebaerer planene også at store deler av tomtene deres kan bli gjort om til bilvei.

Store planer

Først og fremst ønsker Statens vegvesen å bygge ny sykkelvei. Bjørgeveie­n er nemlig en av hovedtrase­ene i kommunens sykkelstra­tegi.

– Før tunnelen ble bygget var dette hovedveien mellom Bergen vest og Fyllingsda­len, Kokstad og Ytrebygda. Og fremdeles er det hovedruten for syklende mellom disse områdene, forteller senioringe­niør Frode Aarland ved Statens vegvesen.

Selv om det primaert er et sykkelpros­jekt, ønsker de å benytte anledninge­n til å oppgradere bilveien samtidig. Den skal fungere som avlastning­svei for Knappetunn­elen hvis den må stenges. Deler av veien er for smal i dag, og flere steder er det for dårlig sikt, ifølge Statens vegvesen.

 ??  ?? MISFORNØYD: Katrine Thorsen brukte juleferien til å samle naboene rundt en felles klage på planforsla­get.
MISFORNØYD: Katrine Thorsen brukte juleferien til å samle naboene rundt en felles klage på planforsla­get.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway