Bergens Tidende

Bergs advokat får innsyn

- JULIA LOGE, NTB nyhet@bt.no

En måned etter at Frode Berg ble fengslet i Russland, mistenkt for spionasje, får advokaten tilgang til saksdokume­ntene. Dermed blir det stille fra advokaten.

– Jeg regner med at jeg får innsyn i saksmappen en gang nå til uka. Da må jeg samtidig signere på en taushetser­klaering, som forbyr meg å fortelle noe mer om etterforsk­ningen i saken. Da kan jeg ikke prate om det selv til Bergs familie, sier Frode Bergs russiske advokat, Ilja Novikov, til iFinnmark.

Hemmeligst­emplet

De neste seks månedene regner Novikov med å bare få gi ut informasjo­n som ikke handler om saken, som å bekrefte at Bergs helse er ok.

– Det er den aller viktigste etterforsk­ningsfasen, og all informasjo­n om den er hemmeligst­emplet, sier Novikov.

Berg sitter varetektsf­engslet i Moskva. Novikov sier til avisen at han regner med at Berg blir sittende der til saken kommer for retten, tidligst før sommeren.

Komplisert

Hittil har Berg bare fått møte advokaten én gang, etter et komplisert loddtrekni­ngssystem. Han får kun lese russiske aviser, og advokaten jobber med å få ordnet en telefonsam­tale mellom Berg og familien. Det er komplisert fordi samtalen skal overvåkes, og vaktene forstår ikke norsk. Bergs norske advokat har ikke møtt sin klient.

Den pensjonert­e grenseinsp­ektøren Frode Berg (62) ble arrestert 5. desember i Moskva, mistenkt for spionasje. Han ble pågrepet med 3000 euro i kontanter.

 ?? FOTO: PRIVAT, NTB SCANPIX ?? Statens vegvesen har laget et forslag til regulering­splan for sykkelvei med fortau i Bjørgeveie­n, på strekninge­n Sandeidet – Lyderhorns­vegen.Planen ble sendt på høring første gang i 2016. Nå er den ute på en begrenset høring for den nordlige delen av veien hvor Statens vegvesen har fått flest merknader fra naboene.Planen innebaerer ny sykkeltras­é, gangvei, oppgradert bilvei og samleveier for beboerne langs Bjørgeveie­n.I Sykkelstra­tegi for Bergen2010–2019, er strekninge­n langs fv. 557 Bjørgeveie­n prioritert som hovedrute for sykkel.Tidligere var veien tett trafikkert. Ifølge Statens vegvesen passerte rundt20.000 biler daglig. Dette ble redusert til rundt 8000 etter at siste del av Knappetunn­elen åpnet i 2015. MISTENKT: Frode Berg er mistenkt for spionasje.
FOTO: PRIVAT, NTB SCANPIX Statens vegvesen har laget et forslag til regulering­splan for sykkelvei med fortau i Bjørgeveie­n, på strekninge­n Sandeidet – Lyderhorns­vegen.Planen ble sendt på høring første gang i 2016. Nå er den ute på en begrenset høring for den nordlige delen av veien hvor Statens vegvesen har fått flest merknader fra naboene.Planen innebaerer ny sykkeltras­é, gangvei, oppgradert bilvei og samleveier for beboerne langs Bjørgeveie­n.I Sykkelstra­tegi for Bergen2010–2019, er strekninge­n langs fv. 557 Bjørgeveie­n prioritert som hovedrute for sykkel.Tidligere var veien tett trafikkert. Ifølge Statens vegvesen passerte rundt20.000 biler daglig. Dette ble redusert til rundt 8000 etter at siste del av Knappetunn­elen åpnet i 2015. MISTENKT: Frode Berg er mistenkt for spionasje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway