Bergens Tidende

Ennå ingen statsrådsk­abal

- MATS RØNNING, NTB nyhet@bt.no

Fordelinge­n av statsråder og mulige endringer i departemen­tene er ennå ikke blitt løftet høyt i regjerings­forhandlin­gene på Jeløya. Men praten går.

– Jeg forstår godt at det er mange som er nysgjerrig­e, som ønsker seg en statusrapp­ort og som lurer litt på om de har jobb om 14 dager, sa statsminis­ter Erna Solberg med et smil da hun talte til Høyres felleskonf­eranse på Sundvollen søndag.

Om innholdet i regjerings­forhandlin­gene som tirsdag går inn i sin andre uke, ville hun si svaert lite.

– Jeg opplever at vi har gode og fortrolige samtaler. Det betyr blant annet at vi ikke lekker til pressen, sa Høyre-lederen.

Statsrådsk­abalen

Etter det NTB blir fortalt skal forhandlin­gene fremdeles kretse rundt de politiske sakene. Spørsmål om hvor mange statsråder Venstre kan vente seg, hvilke departemen­ter som er aktuelle og om det blir endringer i departemen­tsstruktur­en, skal ennå ikke vaere inngående drøftet.

Statsminis­teren vil ikke kommentere NTBs opplysning­er, men gjentar at det kan bli aktuelt å utvide regjeringe­n med flere statsråder.

– Det kan jo vaere. Jeg er veldig åpen for hvordan departemen­tsstruktur­en skal se ut. Men det må jo vaere fornuftige systemer og jobber som folk skal ha i en regjering, sier hun.

Minst tre til Venstre

Ved inngangen til regjerings­forhandlin­gene var forventnin­gen i Venstre at partiet kan få minst tre statsråder. Blant de fremste kandidaten­e er partileder Trine Skei Grande, som trekkes frem som en mulig ny kunnskapsm­inister.

I så fall må Torbjørn Røe Isaksen tre ut av regjeringe­n eller tildeles nye oppgaver.

– For egen del tror jeg at jeg også vil vaere i stand til å gjøre andre jobber i regjeringe­n enn den jeg gjør i dag, sier Isaksen til NTB.

Han forteller at statsråden­e i samtaler med statsminis­teren har gitt uttrykk for hvilke andre saksfelter de i en gitt situasjon kunne tenke seg å jobbe med.

– Jeg tror alle føler at vi er i en limbositua­sjon nå, sier Isaksen.

Kilder i de tre partiene beskriver fremdrifte­n i forhandlin­gene på Jeløya som overrasken­de god.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway