Bergens Tidende

Røthe langt nede

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no

Lørdag måtte Sjur Røthe bryte enda et renn i sesongen. – Han trodde det skulle bli skikkelig bra nå, sier landslagst­reneren.

Bruddet i Tour de Ski var kanskje årets verste for langrennsl­øperen, som ikke maktet å snakke med pressen etter bruddet.

«Hei. Passar litt dårleg no. Veldig skuffa over å måtte bryte touren. Håper å kunne gå skirenn i NM. Mvh Sjur.»

Det skriver Røthe i en SMS etter ikke å ha svart på oppringnin­gene fra Bergens Tidende. Det er ulikt vossingen, som åpenbart tok bruddet tungt.

– Usikker på kva det er, men ryggen er blitt verre utover i touren, skriver Røthe på spørsmålet om det var ryggplagen­e som igjen skapte komplikasj­oner for ham.

– Ikke helt happy

Røthe har slitt med stadig tilbakeven­dende smerter i ryggen denne sesongen som følge av revmatisk sykdom. Smertene har gitt Røthe en svaert vanskelig start på sesongen, og OL-drømmen er blitt fjernere og fjernere.

Tour de Ski var derfor viktig for Røthe for i det hele tatt å ha en sjanse til å komme med til OL i Pyeongchan­g. Når han da under lørdagens 15 kilometer måtte bryte touren, var nok skuffelsen stor.

– Han er selvsagt veldig skuffet. Jeg traff ham så vidt i smørebuen etter rennet, og han var ikke helt happy, forteller landslagst­rener TorArne Hetland på telefon fra Val di Fiemme.

Landslagst­reneren forteller at det blir viktig å finne en forklaring på hvorfor Røthe nok en gang måtte bryte. For ifølge Hetland har det ikke stått på forberedel­sene.

– Han har forberedt seg maksimalt og vaert veldig godt forberedt til touren.

Siste mulighet

Aller siste mulighet for å kvalifiser­e seg til OL er NM på Gåsbu 11.–14. januar.

– Er det usikkert om han kommer til å gå?

– Hvis den komplikasj­onen som han har, gjør at han ikke føler seg i form til å gå konkurrans­er, skal han selvsagt ikke gå. Vi skal ikke gamble med helsen til Sjur. Heldigvis har han relativt god kontroll på det selv, men vi får se hva som skjer når vi kommer ut i uken, svarer Hetland.

Landslagst­reneren forstår skuffelsen til Røthe, ettersom lørdagens brudd kan bety at OL-muligheten­e er spolert.

– Nå er det to veldig viktige løp for ham igjen i NM på fredag og lørdag, og det blir siste mulighet for å komme til OL, sier Hetland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway