Bergens Tidende

Jakter klubbens første trofé etter fusjonerin­gen

-

spillere, samtidig som vi har kunnet spart noen. Likevel leder vi, sier Vetle Hylland.

Forventnin­ger

Å ha flere spillere i kampform betyr også mye for Liseth.

– Det er en stor trygghet i å vite at man kan bytte innpå folk, sier Liseth (27).

Fra 2009 til 2016 vant, den gang Nyborg, troféer i samtlige sesonger. Seks seriegull, fire kongepokal­er og to nordiske mesterskap. Liseth legger ikke skjul på at det er forventnin­ger til Norges beste volleyball­ag.

– Klart det. Spillerne forventer, både av seg og oss, at vi gjør det bra. Det samme gjør klubben. TIF Viking har ambisjoner om at vi skal vinne trofèer jevnlig i Norge, og at vi tar steg i Europacupe­n, sier Liseth.

Liseth er ikke fremmed for verken cupfinale eller cupgull, for i 2016 vant han cupgull med damelaget til Randaberg. Å ta moderklubb­en til cupfinale i sin første sesong er likevel spesielt.

–For min del er det stort å komme hjem og trene dem jeg omtrent ikke var god nok til å spille for, siet Liseth.

Ute av tellingen

Forruten Runar Sannarnes, som ikke har fått bukt med skulderska­den sin, har Liseth alle spillere tilgjengel­ig.

–Det har sett bra ut på trening, sier Liseth.

Den levende volleyball­egenden, Ivar Bakken, mener spillet også begynner å sitte.

–Jon Eirik har lagt vekt på teknisk trening, og det baerer frukter, sier Bakken, som har deltatt på flere cupfinaler enn han kan telle.

– Blir beinhardt

Laget TIF Viking møter er det samme som i fjor, men BK Tromsø har fått skader på noen nøkkelspil­lere, blant annet Kristoffer Østvik. Til gjengjeld har de hentet en joker hjem fra Canada.

– Normalt sett vil skadene svekke dem, men de har en evne til å heve seg når det virkelig gjelder. Skadene gjør at vi får et favorittst­empel som kan vaere utfordrend­e, for det blir beinhardt uansett hvem de kommer med, sier Bakken.

TIF Vikings poengkonge, Bjelland, mener det er Norges to beste lag som møtes lørdag.

– De er flinke til å kjempe på hver eneste ball, så vi må sloss hele veien skal vi dra dette i land, sier Bjelland.

– Vi skal absolutt ikke undervurde­re dem. Spiller vi vårt spill, så har vi en god sjanse, avslutter Hylland.

 ?? ARKIVFOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN ?? TILBAKE: Før sesongen tok Jon Eirik Liseth (27) over treneransv­aret i TIF Viking, klubben han selv startet karrieren i. Medtrener, Ivar Bakken, ledet siste trening før finalen, da Liseth var på kurs i sin laererutda­nning. Anders Røneid til venstre.
ARKIVFOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN TILBAKE: Før sesongen tok Jon Eirik Liseth (27) over treneransv­aret i TIF Viking, klubben han selv startet karrieren i. Medtrener, Ivar Bakken, ledet siste trening før finalen, da Liseth var på kurs i sin laererutda­nning. Anders Røneid til venstre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway