Bergens Tidende

Sarpsborg med nytt bud på Skaanes

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

Sarpsborg tilbyr millionsum for Branns midtbanesp­iller Kasper Skaanes.

Skaanes er sterkt ønsket i Sarpsborg, og onsdag mottok Brann en ny henvendels­e fra Østfoldklu­bben.

Fjorårets bronsevinn­ere i Eliteserie­n er svekket etter nylige salg av Krepin Diatta (Club Brugge) og Sigurd Rosted (Gent) og ønsker å oppgradere stallen med Skaanes.

Også Start, som nå kan sikre seg Fredrik Haugen, har vaert ute etter Branns anvendelig­e midtbanesp­iller.

Etter det BT erfarer tilbyr den nyrike klubben om lag 1,5 millioner kroner for Skaanes. Sarpsborgs sportssjef, Thomas Berntsen, sier følgende på spørsmål om budet:

Vil ikke forlenge

– Jeg har ingen kommentare­r, så kjedelig er jeg.

Kasper Skaanes selv har ikke ønsket å kommentere interessen som har vaert rundt ham fra andre klubber. Skaanesage­nt Stig Lillejord har ikke besvart BTs henvendels­er fredag, det har heller ikke Brannsport­ssjef Rune Soltvedt.

Skaanes har overfor Brann gjort det meget klart at han ikke kommer til å forlenge sin nåvaerende avtale med klubben. Den kontrakten utløper etter sesongen, så Branns avveining dreier seg om de ønsker å beholde Skaanes’ tjenester i én sesong til, eller om de skal selge ham i løpet av vinteren.

Situasjone­n komplisere­s ytterliger­e av at også en annen av Branns indreløper­e - Fredrik Haugen - har takket nei til Branns kontraktst­ilbud og ønsker seg bort fra Bergen. For tiden trener Nest-Sotras Johnny Furdal med Brann - en spiller som fort kan bli Skaanes’ erstatter dersom forhandlin­gene med Sarpsborg fører frem.

Skaanes er oppflasket i Nymark, men som ungt talent meldte han overgang til Brann, og han kom opp gjennom rekkene til Branns ungdomsavd­eling. Han var blant Rikard Norlings yndlinger, men har ikke oppnådd samme stilling hos den nåvaerende Brann-treneren, hvor han stort sett har blitt benyttet som indreløper når Kristoffer Barmen eller Fredrik Haugen har vaert ute med skader eller karantener.

Nå kan han altså vaere på vei bort.

Hordalands­suksess

Også i desember i fjor gjorde Sarpsborg et fremstøt overfor Brann hvor de ønsket å hente Skaanes, ifølge Sarpsborg Arbeiderbl­ad. Den gangen ble tilbudet avvist. Sarpsborg hentet sent i fjor Nest-talentet Gaute Vetti. Fra før har de opplevd suksess med to Sotra-striler - Jakob Glesnes, som ble solgt videre til Strømsgods­et - og fjorårets Eliteserie­komet Kristoffer Zachariass­en. Nå har de altså blinket seg ut enda en hordalendi­ng.

 ??  ??
 ??  ?? KASPER SKAANES
KASPER SKAANES
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway