Bergens Tidende

Tittelkamp­en som kan leve helt inn

- STIAN JOHNSEN sporten@bt.no

Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade er nesten uatskillel­ige på toppen av verdenscup­en i skiskyting.

Søndag var det stryningen som trakk det lengste strået da han gikk til topps på fellesstar­ten i tyske Ruhpolding, og tok sin sjette individuel­le seier for sesongen. Men han fikk bare knappet inn seks poeng på sammenlagt­leder Fourcade.

Franskmann­en så litt parkert ut etter to bom på tredje skyting, men han tok skikkelig innpå konkurrent­ene mot slutten og sikret annenplass­en.

I verdenscup­en har han 666 poeng mot Bøs 622. Duellen lever trolig helt til sesongslut­t.

– Jeg er stolt over at jeg har sørget for at kampen lever, for han er vanvittig god. At jeg er forholdsvi­s naer ham betyr bare at jeg også har vaert bra, sier Bø.

Tett

Han vant fire strake løp i Hochfilzen før jul, mens Fourcade vant de fire neste. Derfor ble søndagens «comeback» ekstra emosjonelt for Johannes Thingnes Bø.

– Ja, det var ekstra godt. Jeg vant noen løp før jul, og så hadde jeg ikke vunnet noe etter jul. Nå er jeg tilbake på toppen av pallen, og det var et viktig steg å ta. Derfor var jeg litt ekstra glad i dag.

De to rivalene har vaert sammen på seierspall­en i ti av tolv verdenscup­løp denne sesongen. Det ligger an til at Bø må gå samtlige verdenscup­konkurrans­er for å kunne holde følge med – og aller helst gå forbi – Fourcade.

–Ja. Jeg hadde nok gått alt uansett. Og hadde jeg ikke vaert i kampen om gultrøya, så hadde jeg nok gått alle stafettene også, sier Bø og legger til:

– Jeg må tenke på den kampen hele tiden og vaere sykt bevisst i alle valg jeg gjør fra mandag til søndag. Med tanke på reising og å få i seg mat og drikke og slikt. Så man slipper seg aldri helt ned.

Må unngå feilskjaer

Storebrore­n Tarjei Bø synes det er vanskelig å spå hvem som står med krystallku­len for seier i verdenscup­en til slutt. Ett feilskjaer betyr at man taper duellen, tror sammenlagt­vinneren fra 2010/11.

– Slik de to har prestert, for-

tjener egentlig begge å lede verdenscup­en. Jeg tipper at det er den som unngår et feilskjaer som vinner. Poengsyste­met er slik at det lønner seg å gå alle løpene og prestere jevnt og trutt. Den som på bommer i et løp og ikke får verdenscup­poeng, taper den duellen, sier Tarjei Bø til NTB.

– Og det er en del løp igjen, så det kommer nok til å skje. Da får vi bare håpe at det ikke blir Johannes som får den bommen, fortsetter han.

Neste oppgave for skiskytter­ne er verdenscup­en i italienske Antholz kommende helg. Deretter venter OL i Sør-Korea i februar.

 ??  ?? TILBAKE PÅ TOPPEN: Johannes Thingnes Bø tok i går den første verdenscup­seieren etter jul. Kampen mot Martin Fourcade (til v.) vil vare hele sesongen. Antonin Guigonnat tok tredjeplas­sen.
TILBAKE PÅ TOPPEN: Johannes Thingnes Bø tok i går den første verdenscup­seieren etter jul. Kampen mot Martin Fourcade (til v.) vil vare hele sesongen. Antonin Guigonnat tok tredjeplas­sen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway