Bergens Tidende

Arild Hermstad

-

Alder: 51 år.

Sivil status: Gift, to sønner. Bosted: Bøler i Oslo, men opprinneli­g fra Åsane. Aktuell: Storfavori­tt til å overta som talsperson i MDG etter Rasmus Hansson, og gå inn i partiledel­sen sammen med Une Aina Bastholm. Hermstad er én av tre kandidater. Valgkomite­en avgir endelig innstillin­g innen 15. mars. må vi synliggjør­e fordelene med å styre samfunnet i en grønnere retning. Og så må vi ha dedikerte talsperson­er som er tydelige i offentligh­eten.

– De andre partiene har én leder, mens MDG fortsatt holder seg med to nasjonale talsperson­er. Hvorfor?

– En god del av de grønne partiene i utlandet har også hatt en slik modell. Det handler først og fremst om maktspredn­ing og et likestilli­ngsperspek­tiv. Jeg ser at strukturen har noen ulemper, for eksempel at det er mindre tydelig hvem som leder partiet både utad og internt. Dette blir et tema som landsmøtet skal diskutere til våren, men eventuelle endringer vil neppe tre i kraft før tidligst i 2020.

– Mener du dagens ledermodel­l i partiet bør skrotes?

– Jeg synes ikke det er rett av meg å besvare spørsmålet siden jeg stiller som kandidat til vervet som nasjonal talsperson.

– Et dagsaktuel­t spørsmål: Vil MDG kunne gå i regjering med Frp slik Venstre nå har gjort?

– Nei. MDG ville aldri kunne skrive under på den regjerings­erklaering­en som Venstre nå er med på. Vi er fortsatt det mest samarbeids­villige av alle partiene i Norge, men i kampen for miljøet er vi nødt til å vaere kompromiss­løse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway