Bergens Tidende

Politiet etterforsk­er foreldrene for tortur

-

Politiet i USA fant 13 søsken i alderen 2 til 29 som skal ha blitt holdt fanget i et hus av foreldrene.

Politiet startet den omfattende etterforsk­ningen etter at en 17 år gammel jente klarte å rømme og ringte 911 fra en mobiltelef­on hun fant i huset, som ligger i et middelklas­sestrøk i byen Perris, om lag 110 kilometer sørøst for Los Angeles.

Politiet trodde først at den utmagrede jenten, på grunn av sin lave vekst, var rundt ti år gammel da de ankom stedet søndag.

I en pressemeld­ing skriver amerikansk politi at jenten meldte at hennes tolv søsken ble holdt fanget av foreldrene. Politiet fant deretter flere barn lenket fast med kjetting og hengelås til sengene sine i mørke og illelukten­de rom.

Underernær­te og skitne

Politiet opplyser videre at de trodde det i utgangspun­ktet dreide seg om tolv barn, men at syv av personene som ble holdt fanget viste seg å være i alderen 18 til 29. Ifølge lokale myndighete­r så alle ut til å være underernær­te og veldig skitne. Barna sa de var sultne og politiet ga dem mat og drikke.

Barna og foreldrene ble tatt med til politistas­jonen for avhør, før de seks barna ble sendt videre til sykehus for behandling. De syv voksne barna ble tatt med til et legesenter.

Tortursikt­else

Utenfor boligen sto det tre biler og en minibuss med sotede vinduer. En av bilene hadde et barnesete.

Foreldrene, som er 57 og 49 år gamle, kunne ikke gi en umiddelbar forklaring på hvorfor barna var lenket fast. David Allen Turpin og Louise Anna Turpin er siktet for tortur og for å satt barns liv i fare.

Kausjonen er satt til ni mil- lioner dollar, om lag 70 millioner norske kroner, for hver av foreldrene. Det er foreløpig uklart hvordan paret stiller seg til anklagene.

Hjemmeskol­e

Barnas far er i offentlige registre oppført som rektor ved skolen Sandcastle Day School. Skolen ble opprettet i mars 2011. Skolens adresse er identisk med familiebol­igen. Ifølge utdannings­myndighete­ne hadde skolen i forrige skoleår seks elever.

Foreldrene søkte i 2011 om å bli slått konkurs etter å ha opparbeide­t seg en gjeld på mellom 100.000 og 500.000 dollar, skriver The New York Times. På den tiden var David Allen Turpin ansatt som tekniker i forsvarsma­teriellpro­dusenten Northrop Grumman der han tjente 140.000 dollar i året. Konen var hjemmevære­nde.

Overrasked­e naboer

Naboer uttrykker forferdels­e.

 ??  ?? HUSET: I dette huset fant politiet 13 barn som ble holdt innesperre­t og lenket fast.
HUSET: I dette huset fant politiet 13 barn som ble holdt innesperre­t og lenket fast.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway