Bergens Tidende

Tror på rask avklaring

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Rallycross­føreren begynner å bli utålmodig, men manageren antyder at en avklaring om fremtiden vil bli gjort ganske raskt.

– Det er litt å gjøre om dagen, sier Jan Tore Brustad og humrer.

Mens Andreas Bakkerud er i Italia og kjører gokart, sitter manageren hjemme i Norge og tar telefoner. Over tre måneder er gått siden Ford trakk seg ut av rallycross-sirkuset og terminerte kontrakten med sjåføren fra Bergen. Siden har han ikke hatt bil, lag eller konkrete fremtidspl­aner.

Team Bakkeruds mål var i utgangspun­ktet å få skrevet under med et nytt lag før desember, dernest før jul. Nå viser kalenderen januar. Det begynner å haste. – Andreas er selvsagt utålmodig, og det skjønner jeg godt, sier Brustad.

Tror på rask avklaring

Selv ønsker hovedperso­nen ikke å snakke med pressen, og overlater alle spørsmål om fremtiden til sin manager. Bakkeruds eneste fokus er å bygge opp formen til den kommende sesongen.

– Nå er det under tre måneder til sesongstar­t. Når må dere ha en avtale på plass, Brustad?

– Det er ikke kritisk ennå, men alt blir bedre hvis avgjørelse­n kommer raskt. Hvis alt er på plass, så er det også lettere mentalt å forberede seg til sesongen, sier han.

Manageren er sterk i troen på at en avklaring er nær foreståend­e. Allerede i løpet av neste uke håper han å kunne formidle gode nyheter til Bakkerud.

– Vi håper på et svar i starten av neste uke, men jeg kan ikke garantere noe som helst, sier Brustad.

Det rette tilbudet

Etter at hans forrige bilfabrika­nt plutselig trakk seg ut av sporten, er 26-åringen nå svært opptatt av at hans nye lag har fremtidsut­siktene klare.

– Hadde det eneste fokuset vårt vært å kjøre VM i 2018, så hadde vi dundret gjennom en avtale allerede. Men vi må være sikker på at det er den riktige avtalen for fremtiden også, Andreas har klare tanker om hva han ønsker, sier Brustad.

– Kan du garantere at Andreas Bakkerud kjører VM den kommende sesongen?

– Jeg tør ikke å si at jeg er trygg på at han kjører VM, for det må komme et tilbud vi ønsker forplikte oss til – i flere år fremover. Vi må vente på det beste tilbudet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway